http://www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/05/pyramides-ydroyeiou-02-min.jpgΠυραμίδες της Υδρογείου

Η Ύπαρξη και η διατήρηση Πυραμίδων από τους αρχαίους χρόνους είναι ένα θέμα που πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστό και υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι σχετικά άγνωστα στο ευρύτερο κοινό. Πυραμίδες υπάρχουν σε πολλά μέρη της γης, οι επιστήμονες όμως ερευνούν περισσότερο τις χρονολογίες που έχουν κατασκευαστεί, τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Δηλαδή σε ποια χώρα κατασκευάστηκε η πρώτη πυραμίδα.

Για παράδειγμα, μία ανακάλυψη που έκαναν οι ερευνητές είναι: Το γεγονός ότι η πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος είναι αρχαιότερη από τις Αιγυπτιακές, Ο Παυσανίας μάλιστα αναφέρει ότι είναι ένα ταφικό μνημείο σε ανάμνηση της πρώτης μάχης στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες!!!

Υπάρχουν πολλών ειδών πυραμίδες που έχουν βρεθεί, άλλες μεγάλες, άλλες μικρές, άλλες λαξευτές και άλλες όχι. Οι Ελληνικές πυραμίδες είναι κατά κανόνα μικρότερες από τις Αιγυπτιακές (εκτός από μερικές λαξευτές) αλλά παλαιότερες…!…

Και δυστυχώς οι περισσότερες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, μάρτυρες των όσων έχει περάσει αυτός ο τόπος, εν αντιθέσει των Αιγυπτιακών οι οποίες είναι καλοδιατηρημένες, όπως και οι πυραμίδες της Κίνας και των άλλων χωρών!

Ακόμα, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την χρήση τους ή το τι εξυπηρετούσαν σαν κτίσματα [αν χρησιμοποιήθηκαν ως μνημεία (ταφικά ή οτιδήποτε άλλο) ή ως παρατηρητήρια – φρυκτωρίες (τηλεπικοινωνιακοί πύργοι), όπως πιστεύουν μερικοί ερευνητές].





ellinondiktyo

diadrastika
 
Top