ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕ -ΟΤΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ;...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...


Το "γαϊτανάκι" των δικαστικών διώξεων, σε βάρος του τέως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Θέμη Μπαλασόπουλου, όπως και άλλων στελεχών της Ομοσπονδίας συνεχίζεται, με τη συγκεκριμένη δίωξη, όμως, να μην έχει προηγούμενο!
Αυτή τη φορά, ο Θέμης Μπαλασόπουλος καλείται ως κατηγορούμενος, γιατί εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2011, προκλήθηκε «ρύπανση στο περιβάλλον» !!!!, του αποδίδεται δε κατά το κατηγορητήριο, ότι ως Πρόεδρος, τότε της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, «δεν παρεμπόδισε τη ρύπανση στο περιβάλλον που υπήρξε κατά την κινητοποίηση και ως αποτέλεσμα αυτής» !!!! Δικάζεται, λοιπόν, μαζί με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι, η δίκη αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας άλλης υποθέσεως, που αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., τον Οκτώβριο του 2011, και έχει οριστεί για την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Σε αυτή, ο Θέμης Μπαλασόπουλος, μαζί με τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Γιάννη Τσούνη, κατηγορούνται ως «ηθικοί αυτουργοί», γιατί υπέγραψαν ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που καλούσε τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της τότε Κυβέρνησης... Για την ίδια κινητοποίηση, έχουν παραπεμφθεί το σύνολο των Μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

«Τι άλλο θα σκεφτούν και μέχρι πότε θα συνεχίσουν τις δικαστικές διώξεις κατά του συνδικαλιστικού-εργατικού κινήματος; Είναι προφανές, πως ένα σύστημα κυβερνόντων, αιρετών και εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων, ενοχλημένο από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια σε μέτρα, όπως η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας, στοχοποιεί την συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους, αποσκοπώντας στην δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και φόβου στους χώρους εργασίας.

Ας μην γελιούνται, όμως. Δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον διαρκή αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα την διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας», σχολιάζει στη σχετική ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 
Top