Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, πως τα μνημόνια είναι "συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ", αλλά και η ουσιαστική παραδοχή του πως αυτό συμβαίνει και τώρα.  

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια θετική στροφή των εξελίξεων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απόφαση του Eurogroup, επεσήμανε χθες, μιλώντας στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Ωστόσο αυτά που είπε στη συνέχεια έφεραν τις... αντιδράσεις.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι τα μνημόνια είναι συμπυκνωμένος αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στην Χιλή του Πινοσέτ και δυστυχώς - συμπλήρωσε - για την Ευρώπη, αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν σε όλες τις χώρες, άρα το στοίχημά μας ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πως θα αναστρέφαμε αυτή την συνταγή που μας είχε προταθεί ως φάρμακο.

Δεν έγινε όμως αυτό κατορθωτό διότι, όπως τόνισε, «υπερτιμήσαμε ιδιαίτερα το βαθμό που λειτουργεί η δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποτιμήσαμε νεοφιλελεύθερους κύκλους που δεν ήθελαν μέσω της Ελλάδας να αποδειχτεί ότι υπάρχουν κι άλλες πολιτικές».


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com
 
Top