Φρέσκο παγωτό από γίδινο ελληνικό γάλα, 24 ώρες το 24ωρο...



Η εταιρεία «Θρακών Αμνός» ξεκινά τη διαδικασία για την τοποθέτηση των εν λόγω αυτόματων πωλητών, σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.
Αρχικά θα τοποθετηθούν ΑΤΜ γίδινου γάλακτος της «Θρακών Αμνός» που θα διαθέτουν επί 24ώρου βάσεως στους καταναλωτές, φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα σε προσιτές τιμές.
Μέσω των ΑΤΜ γίδινου γάλακτος θα πωλούνται αυτόνομα 400 λίτρα ημερησίως, ενώ τα μηχανήματα διαθέτουν και ηλεκτρονικό πίνακα, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. Την ημερήσια τροφοδοσία των μηχανημάτων θα κάνει ο συνεταιρισμός.
Φιλοδοξία του συνεταιρισμού είναι να εφοδιάζει με παστεριωμένο γίδινο γάλα τουλάχιστον όλες τις πρωτεύουσες νομών στη Βόρεια Ελλάδα.
Ωστόσο ο συνεταιρισμός είναι ήδη έτοιμος να ενσωματώσει στα δύο σημεία πώλησης σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή και ΑΤΜ παγωτού σε τέσσερις γεύσεις, που θα μπορεί κάποιος να προμηθευτεί, συσκευασμένο σε πλαστικό κύπελλο (από 400 γραμμάρια έως ένα κιλό).
Μπορεί κάποιες αναποδιές να έχουν καθυστερήσει τη λειτουργία ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, ωστόσο, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Χρήστος Παρασχούδης, «όσο περισσότερο κάποιοι ή ακόμα και η τύχη, επιχειρούν να πάψουν την πραγματοποίηση των στόχων μας, τόσο πιο ευρηματικοί γινόμαστε εμείς».

Το μεγάλο στοίχημα του συνεταιρισμού
Το τυροκομείο, που βρίσκεται στο χωριό Νεοχώρι, έξω από την Ορεστιάδα, στο νομό Έβρου, είναι δυναμικότητας 15 τόνων/ημερησίως και σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, «υπάρχει δυνατότητα αυτή να αυξηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες του συνεταιρισμού».
Ο συνεταιρισμός «Θρακών Αμνός» ιδρύθηκε το 2012, αριθμεί 160 μέλη αιγοπροβατοτρόφους, εκ των οποίων οι 60 γιδοτρόφοι. Η ετήσια παραγωγή γίδινου γάλακτος ανέρχεται σε 1 εκατ. λίτρα. Το μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους του συνεταιρισμού είναι να πείσουν τους καταναλωτές να γυρίσουν «πίσω στις παραδόσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι την αγορά και κατανάλωση γίδινου γάλακτος».
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Παρασχούδη, έως τη δεκαετία του '80 η βοοτροφία δεν ήταν ανεπτυγμένη και η κατσίκα, αποτελούσε τη βασική πηγή για την προμήθεια γάλακτος. «Ο Δίας μεγάλωσε, πίνοντας γίδινο γάλα» τόνισε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, υπογραμμίζοντας ότι οι επιστήμονες θεωρούν πως «το γίδινο γάλα είναι πιο υγιεινό και ανεπιφύλακτα μπορούν να το πίνουν παιδιά και μεγάλοι».

 
Top