Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 150 εργαζόμενοι της εταιρίας που καταγγέλλουν ότι το ξενοδοχείο είχε πληρότητα 100%...Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι 150 εργαζόμενοι της εταιρίας που καταγγέλλουν ότι το ξενοδοχείο είχε πληρότητα 100%

Με συνθήκες που θυμίζουν έντονα το περσινό αιφνίδιο «λουκέτο» του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» βρίσκονται αντιμέτωποι οι 150 εργαζόμενοι αλλά και οι πελάτες του Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αθόρυβα και σε πλήρη μυστικότητα οι πελάτες του ξενοδοχείου ειδοποιήθηκαν να αποχωρήσουν από τα δωμάτια τους και να φύγουν από τον χώρο.

Μάλιστα από την ρεσεψιόν ενημερώνουν τους τουρίστες ότι το ξενοδοχείο δεν λειτουργεί λόγω απεργίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, αντιλαμβανόμενοι τι συμβαίνει, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα τους αφού είναι απλήρωτοι κοντά στους 3 μήνες.

Ο Μπάμπης Τότσικας, εκπρόσωπος των εργαζομένων του ξενοδοχείου, στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται 2,5 μήνες απλήρωτοι και η ιδιοκτησία επιχειρεί να κλείσει με τεχνάσματα το ξενοδοχείο και να το ξανανοίξει με πιο φθηνό προσωπικό.

«Η ρεσεψιόν θα έχει κάποια τέτοια εντολή από την διεύθυνση και λογικά οι εργαζόμενοι λένε κάτι τέτοιο στους πελάτες. Εμείς απαντούμε ότι δεν είναι οι απεργίες ούτε η επίσχεση εργασίας που διώχνει τους πελάτες από το ξενοδοχείο. Θέλουμε και παλεύουμε να είναι ανοιχτό το ξενοδοχείο. Έχει 100% πληρότητα και θέλουμε τις δουλειές μας. Η αδιαφορία τους τόσους μήνες η καλύτερα χρόνια από τότε που έφυγε η Marriott και συνεχίζουν να υπονομεύουν αυτό το ξενοδοχείο. Και το οδηγεί σταδιακά η διεύθυνση να διώξει πελάτες και προσωπικό για να το ξανανοίξει με πιο φθηνούς εργαζόμενους» είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους εργαζομένους, αξίζει να αναφέρουμε πως η τράπεζα Αlpha Bank έχει προχωρήσει σε δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας, με τις οφειλές της να ανέρχονται στα 35 εκατ. ευρώ.Τι προηγήθηκε


Ο κλοιός για τον όμιλο Παρασκευαϊδη και το ξενοδοχείο Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού είχε σφίξει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ημερομηνία-ορόσημο για το ξενοδοχείο είναι το πέρας των εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων, που πραγματοποιούνται την ερχόμενη εβδομάδα το διάστημα 6- 10 Ιουνίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες υπάρχουν αυξημένες πληρότητες συνολικά στα αθηναϊκά ξενοδοχεία λόγω των χιλιάδων επισκεπτών (σ.σ. εφέτος μόνο οι εμπορικοί επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 20.000, ενώ ο αριθμός των εκθετών φθάνει τις 1.900 από 89 χώρες).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βασικός πιστωτής, η Alpha Bank, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται στα πέριξ των 33 εκατ. ευρώ πρόκειται να επισπεύσει τις διαδικασίες ώστε να έχει δοθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι για το ξενοδοχείο, το οποίο, η ίδια είχε βγάλει σε πλειστηριασμό με μία αξία στα 41,1 εκατ. ευρώ πέρυσι την άνοιξη.

Όσον αφορά τώρα τις κινήσεις από πλευράς της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. του ομίλου Παρασκευαϊδη, επί του παρόντος τηρείται σιγή ιχθύος, παρά τις επανειλημμένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τις οχλήσεις των εργαζομένων ειδικά μέσα στο Μάϊο. Οι τελευταίοι, περί τους 150 στον αριθμό, παραμένουν απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου και μετά, χωρίς μάλιστα να έχουν λάβει το δώρο Πάσχα, λόγω της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας από το ΙΚΑ και την Alpha Bank. Σε μία προσπάθεια να προλάβουν τις εξελίξεις διασφαλίζοντας έστω και ένα μέρος των δικαιωμάτων τους, δύο ομάδες εργαζομένων, περί τους 100 στον αριθμό προχωρούν από αύριο σε επίσχεση εργασίας. Σημειωτέον ότι πλέον των απλήρωτων εργαζομένων, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που έφυγαν κατά τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου και δεν έχουν λάβει τη δόση του Απριλίου που τους αναλογεί.
 
Top