-Ανακάλυψε ότι από "μεροκαματιάρης" παραγωγός έγινε απο τη μια στιγμή στην άλλη...εκατομμυριούχος
Την τελευταία στιγμή γλίτωσε το...εγκεφαλικό ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου...


 και πρώην πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρχανών, Μύρων Χιλετζάκης, όταν πήγε για μια δουλειά "ρουτίνας" στην Τράπεζα.
Εκεί ανακάλυψε ότι από "μεροκαματιάρης" παραγωγός έγινε μέσα σε μια βραδιά έγινε...εκατομμυριούχος.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο κ. Χιλετζάκης έφτασε νωρίς το πρωί σε υποκατάστημα της Eurobank προκειμένου να καταθέσει ένα ποσό εργοσήμων, που όφειλε σε εργαζόμενους στις καλλιέργειές του.
Στη διάρκεια της συναλλαγής, ζήτησε από την υπάλληλο της Τράπεζας να ενημερωθεί αν μπήκε στο λογαριασμό του το ποσό των 180 ευρώ, το οποίο περίμενε από το "πρασίνισμα" των επιδοτήσεων....
Το πρώτο σοκ το έπαθε η υπάλληλος, λέγοντας στον κ. Χιλετζάκη ότι κατατέθηκαν στο λογαριασμό του όχι μόνο 180 ευρώ αλλά...2 εκατομμύρια!
Η προσπάθεια επαλήθευσης του ποσού, το ανέβασε στα 20 εκατομ. ενώ όταν πέρασε η ζαλάδα και μετρήθηκαν όλα τα μηδενικά, αποκαλύφθηκε ότι ο λογαριασμός "μετρούσε" 201 εκατομ. 573 χιλιάδες ευρώ και ...κάτι ψιλά !



Ο "τυχερός" αγρότης δεν έμεινε στα όσα του είπαν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα αλλά πήγε και σε δεύτερο, ζητώντας ενημέρωση για το λογαριασμό του.
Και εκεί, το τελικό ποσό παρέμενε το ίδιο...
Για να είναι απόλυτα σίγουρος έσπευσε να βγάλει και σχετικό ενημερωτικό από τρίτη "πηγή" το Αυτόματο Ταμειακό Μηχάνημα" , το οποίο επίσης τον...έβγαζε πολύ πλούσιο!
Με όλα τα στοιχεία στα χέρια του βρέθηκε στο γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποδειχθεί ότι - χωρίς ο Οργανισμός να έχει καμία ευθύνη- η Τράπεζα πίστωσε με λάθος ποσό τον επίμαχο λογαριασμό.
Σύμφωνα με τον κ. Χιλετζάκη, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τόσο εύκολο να"ξεφορτωθεί" αυτά τα εκατομμύρια, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε μπλοκαριστεί από την τράπεζα λόγω οφειλών του πρώην Συνεταιρισμού Αρχανών σε ΔΕΗ και Εφορία.
Τελικά μετά από αρκετή ώρα, κατάφερε να "λύσει" τον γρίφο αφού έγινε ο απαραίτητος αντιλογισμός από την Τράπεζα και ο κ. Χιλετζάκης έμεινε και πάλι με τα χίλια και κάτι ευρώ και τα ...όνειρα !
Πηγή:cretalive

 
Top