Στα ορεινά χωριά της Ναυπακτίας...



Ο ένας μετά τον άλλο έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών που τους καταδίωκαν μέσα στο δάσος κατεβαίνοντας ακόμη και απόκρημνες πλαγιές, οι τέσσερις Έλληνες που ξάφριζαν ηλικιωμένους στα ορεινά χωριά της Ναυπακτίας με διαρρήξεις ή τη μέθοδο της απασχόλησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τέσσερις δράστες εμφανίστηκαν ως πλανόδιοι έμποροι σε δύο ηλικιωμένους στους οικισμούς Πλατάνου και Αγίου Δημητρίου και, την ώρα που τους έδειχναν κουβέρτες και σεντόνια, άρπαξαν 1.580 ευρώ, 1.300 δολάρια και δύο χρυσά δαχτυλίδια. Στη συνέχεια, διέφυγαν με αυτοκίνητο, αλλά οι δυο από αυτούς ηλικίας 51 και 31 χρόνων εντοπίστηκαν στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου - Δομνίστας από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ο.Ε.Π.Τ.Α. και συνελήφθησαν. Πάνω τους, βρέθηκαν 555 ευρώ και τα δύο χρυσά δαχτυλίδια που αποδόθηκαν στα θύματα.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη των συνεργών τους ηλικίας 26 και 24 χρόνων σε μια δασική περιοχή με γκρεμούς στον οικισμό Μαρίνου Δομνίστας, όπου συνελήφθησαν. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, είτε με τον ίδιο τρόπο ή παραβιάζοντας παράθυρα και πόρτες, οι «μαϊμού» πλανόδιοι είχαν διαπράξει άλλες οκτώ κλοπές στις περιοχές Μολύκρειο, Άνω Δάφνη, Παλαιόπυργο, Λυγιά, Πλατάνι, Μαμουλάδα και Ρίζα Ναυπάκτου με λεία μετρητά 3.080 ευρώ και 1.500 δολαρίων και κοσμήματα αξίας 13.500 ευρώ.

Και οι τέσσερις είχαν κατηγορηθεί ξανά για κλοπές και μάλιστα όλοι (εκτός από τον 24χρονο) είχαν κατηγορηθεί για ληστεία σε περιοχή της Καρδίτσας και ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους! Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου στον οποίο οδηγήθηκαν, τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και κρατούνται ως τη Δευτέρα που θα απολογηθούν στον ανακριτή.
 
Top