Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην απεργία...


 της Πέμπτης 7 Απριλίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 11:00 το πρωί.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
" Διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, καθώς συνεχίζεται και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ η εφαρμογή των βάρβαρων, μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ανεργίας, της εσωτερικής υποτίμησης και της περικοπής κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών, θεσπίζονται ενιαίοι κανόνες, προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της Κυβέρνησης, γεγονός που σημαίνει νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλους, δηλαδή ενοποίηση και εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Αποτελεί μονόδρομο για τους πολίτες, ο κοινός μας αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.
Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
· Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς.
· Με δωρεάν κάλυψη υγείας, περίθαλψη για όλους.
· Πρόνοια και παροχές με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.
· Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
· Όχι σύνταξη στα βαθιά γεράματα, όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού και τη μείωση του εφάπαξ.
· Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
· Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους".

 
Top