Νέα κάθοδο στην Αθήνα με αφορμή τη ψήφιση του ασφαλιστικού σχεδιάζουν οι αγρότες, οι οποίοι έδωσαν πολυήμερο αγώνα κατά του...


 σχεδίου Κατρούγκαλου και του νέου φορολογικού, καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται σημαντικά.
«Θα κατέβει κόσμος στην Αθήνα, κάνουμε συσκέψεις οι οποίες θα ενταθούν μετά το Πάσχα» αναφέρει στο Newpost ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος τη Μεγάλη Τετάρτη έστειλε αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, μιλώντας στη Βουλή όταν είπε: «αποσύρετε το νομοσχέδιο για να μπορείτε να έρθετε στα χωριά σας».
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του αγροτικού κινήματος στη Λάρισα οι αγρότες θα κατέβουν στην Αθήνα με λεωφορεία, δεν προβλέπεται δηλαδή να έχουμε ακόμη μια κάθοδο με τρακτέρ στην πρωτεύουσα, ενώ αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση να ξαναστηθούν μπλόκα απαντά: «Τίποτα δεν αποκλείεται, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο».
Εξάλλου, όπως σημείωσε, όλο αυτόν τον καιρό, αφότου αποχώρησαν τα τρακτέρ από τους δρόμους, «εμείς δεν σταματήσαμε τη δράση μας, συνεχίζουμε εν αντιθέσει με άλλα μπλόκα που έχουν εξαφανιστεί, κάνουμε συσκέψεις και αναδεικνύουμε προβλήματα όπως οι ζημιές στα δέντρα στη Μακεδονία, στην Αγιά και στο Τύρναβο», για τις οποίες ακόμα δεν έχουν καταβληθεί αποζημιώσεις.
Όπως ανέφερε οι συσκέψεις θα ενταθούν μετά το Πάσχα, την Πέμπτη, μετά το Πάσχα, θα γίνει κατάληψη στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα γιατί δεν κάλυψαν τις ζημιές, ενώ στη Μακεδονία θα γίνει σύσκεψη όπου μαζί με όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο θα συζητηθεί και η συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Όσο για το κλίμα που επικρατεί στα χωριά σημειώνει «εγώ ακούω τους αγρότες να λένε: να έρθουν εδώ οι κερατάδες που άλλα έλεγαν και άλλα κάνουν».
Τονίζει πάντως ότι το θέμα δεν είναι μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν και αυτοί», και όσοι είπαν ναι στη συνταξιοδότηση στα 67.
«Με το που θα ακούσουμε πότε θα ψηφιστεί θα είμαστε έξω από τη Βουλή» τονίζει από την πλευρά του και ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βέροιας και μέλος της Πρωτοβουλίας αγροτών.
«Αν περάσουν αυτά μέτρα είμαστε τελειωμένοι. Θα είναι ταφόπλακα για τους αγρότες» δηλώνει στο Newpost και ταυτόχρονα σημειώνει ότι: «Δεν θα καθίσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Θα το παλέψουμε όπως πρέπει».
Ειδικά για την περιοχή της Ημαθίας και της Πέλλας τονίζει ότι οι αγρότες έχουν πάθει μεγάλη ζημιά και δεν έχουν αποζημιωθεί. «Έχουν βρει παγετό σε θύλακες και επιμένουν ότι είναι από βροχόπτωση. Αν δεν αποζημιωθούμε εμείς σβήσαμε. Θα είναι αλήθεια ότι θα καθαρίσουν οι αγρότες», λέει ακόμα και συμπληρώνει πως ακόμα δεν έχουν πάρει όλοι τις αποζημιώσεις από τις περσινές ζημιές και ότι σήμερα γίνονται πληρωμές.
Τέλος, ανέφερε ότι μετά το Πάσχα αγρότες από την Πέλλα, τη Λάρισα και τον Τύρναβο θα έχουν μια συνάντηση με τους βουλευτές.

 
Top