Η συμμορία εξαπάτησε έναν ανυποψίαστο πολίτη σε περιοχή του Λασιθίου ταυτοποιήθηκε και αναζητείται...



Έφτασε και στην Κρήτη η απάτη με τα δανεικά για... «μαϊμού» κηδείες, αλλά ένας από τη συμμορία που εξαπάτησε έναν ανυποψίαστο πολίτη σε περιοχή του Λασιθίου ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να αναγνωριστούν ακόμη ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Ήταν 4 Απριλίου, όταν η άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 46χρονο παριστάνοντας ότι είναι οικογενειακή του φίλη και ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει κοντινό συγγενικό της πρόσωπο, αλλά δεν διέθετε χρήματα για την κηδεία. Έτσι, του ζήτησε δανεικά 2.100 ευρώ και του έστειλε έναν άγνωστο άνδρα να τα παραλάβει για λογαριασμό της.

Όταν ο 46χρονος αντιλήφθηκε ότι τον είχαν εξαπατήσει, υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν προανάκριση, από την οποία προέκυψε ότι ο άγνωστος άνδρας είχε στείλει τα χρήματα με ταχυδρομική επιταγή στα ΕΛ.ΤΑ. της πόλης. Από εκεί, τα εισέπραξε ένας 35χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση.
 
Top