Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Καλαμάτας μια συμμορία που έκανε κλοπές σε σπίτια, ....


καταστήματα, αυτοκίνητα και ιερούς ναούς στη Μεσσηνία και την Αρκαδία και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Μεσσήνη ένας 39χρονος κι ένας 43χρονος.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν ανήλικο και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας μετά από αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 39χρονος, ο 43χρονος και ο ανήλικος μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τις κλοπές. Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους έως και τις 30 Μαρτίου είχαν κάνει δύο κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπών σε ιερούς ναούς, τρεις κλοπές σε σπίτια, δύο κλοπές σε καταστήματα και πέντε κλοπές σε οχήματα στη Μεσσήνη και σε χωριά των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, καθώς και μια κλοπή σε ιερό ναό στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, καύσιμα, τσιγάρα, είδη καπνού και άλλα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 5.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, σε έρευνα στο σπίτι του 43χρονου στη Μεσσήνη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν είκοσι έξι φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παραχάραξη του αριθμού πλαισίου οχημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους.
 
Top