Έκρηξη αισιοδοξίας λίγο  μετά τις 15:30 της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Χίλτον καθώς κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι σχεδόν έχουμε λευκό καπνό. Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια έχουν σχεδόν κλείσει, παραμένει η διαφωνία για το αφορολόγητο. 

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρούν για το Eurogroup που γίνεται το πρωί της Παρασκευής στο Αμστερνταμ. 

Τα τεχνικά κλιμάκια παραμένουν και συνεχίζουν την δουλειά στην Αθήνα και δεν αποκλείεται η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου την Κυριακή στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. 

Η ελληνική πλευρά περιμένει μια θετική δήλωση από το Eurogroup ενώ όπως εκτίμησε κορυφαίος στέλεχος του ΥΠΟΙΚ η ανακοίνωση ενός έκτακτου Eurogroup την Μεγάλη Εβδομάδα ή την εβδομάδα μετά  το Πάσχα θα είναι ένα θετικό σημάδι.

Το νέο ραντεβού των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις εισήλθε εκτάκτως ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Βρέθηκε λύση» στο θέμα των επικουρικών συντάξεων στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ανακοίνωσε ο κ. Κατρούγκαλος, εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών. Όπως είπε, υπάρχει ένα κενό 70 εκατ. ευρώ στις διαπραγματεύσεις για το Ασφαλιστικό, η λύση του οποίου θα συζητηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια.
πηγη
 
Top