Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει στο θαυμαστό κόσμο των κοριών θα σας διηγηθώ δύο πραγματικά περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστής είναι η αμαρτωλή ΕΥΠ...



Λίγο πριν το 1989 όταν η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου κατέρρεε εξαιτίας του σκανδάλου Κοσκωτά, η ΕΥΠ παγίδευσε ένα τηλέφωνο στην Θεσσαλονίκη με το οποίο μιλούσε συχνά κορυφαίο στέλεχος του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παγιδευμένη γραμμή κατέληγε στο τηλέφωνο ενός δημοσιογράφου που θεωρούνταν έμπιστος του τότε συστήματος του ΠΑΣΟΚ. Το μαγνητόφωνο δούλευε επί 24ωρου βάσεως και το υλικό που είχε συγκεντρωθεί ήταν κυριολεκτικά καυτό.

Μόνο που η ΚΥΠ ατύχησε γιατί ο εν λόγω έμπιστος δημοσιογράφος πήρε το υλικό και το πούλησε στη ΝΔ ενώ ο ίδιος στη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχε εξασφαλίσει μια αργομισθία στο εξωτερικό.

Ο αστυνομικός που παγίδευσε τον εκδότη

Την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη ένας αστυνομικός που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη δημοσιογραφικού συγκροτήματος είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη του εκδότη σε τέτοιο σημείο ώστε να έχει και τα κλειδιά του γραφείου του. Ο παχουλός αστυνομικός με υπόδειξη της τότε ηγεσίας της ΕΥΠ είχε καταφέρει να παγιδεύσει το τηλέφωνο του εκδότη ο οποίος αντιπολιτευόταν σκληρά τον Κ. Μητσοτάκη και μιλούσε συνεχώς με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Βέβαια, ο εκδότης άρχισε να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει αλλά άφησε τον κοριό σε λειτουργία.

Το μόνο που έκανε, ενημέρωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου για το παγιδευμένο τηλέφωνο στήνοντας συνομιλίες με τις οποίες παραπληροφορούσαν τους κοριούς της ΕΥΠ.

Δηλαδή, άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν.

πηγή: lykavitos.gr
 
Top