Κοινή σύσκεψη των επιστημονικών φορέων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών...


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ, οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, επανέλαβαν κατά τη σύσκεψη την αμετακίνητη θέση τους ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι «ανορθολογικό, μη βιώσιμο, έχει απροκάλυπτα φορολογικό-δημοσιονομικό χαρακτήρα, παραβιάζει τις αρχές του ασφαλιστικού δικαίου» και πρέπει να αποσυρθεί.
Ακόμη, οι επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν δρομολογήσει συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στους οποίους θα καταθέσουν αναλυτικά τις θέσεις και τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό σύστημα.
Επίσης, οι φορείς επισημαίνουν ότι ουσιαστικός διάλογος με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό μπορεί να υπάρξει μόνο στη βάση ορθολογικών προτάσεων, όπως η λειτουργία ενός ανεξάρτητου Ενιαίου Ταμείου επιστημόνων-ελευθέρων επαγγελματιών, σύμφωνα και με τα όσα ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν με τον ΟΓΑ.
Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, αύριο στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στο Μοσχάτο (Χανδρή 1 και Θεσσαλονίκης), ενώ θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στις 9 Μαρτίου 2016.
Παράλληλα, οι φορείς καλούν τα μέλη τους, την ημέρα που θα τεθεί σε εφαρμογή το taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, να απέχουν από την υποβολή τους και εξήγγειλαν συμβολικό αποκλεισμό των εφοριών της χώρας για την ημέρα εκείνη.
Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος και Ένωση Ελλήνων Χημικών.

TAGS


 
Top