Αυτή είναι μια φωτογραφία της εισόδου του νεκροταφείου Σχιστού, το 2010
Το κείμενο που την συνόδευε, ζητούσε τότε, δέκα περίπου χρόνια μετά την πανηγυρική έναρξη λειτουργίας του, την διάνοιξη διάβασης εισόδου για τα αυτοκίνητα που έρχονταν από την κατεύθυνση του Ασπρόπυργου-Χαϊδαρίου και εξόδου για τα αυτοκίνητα που θέλουν να κινηθούν προς Κερατσίνι-Δραπετσώνα-Πέραμα-Πειραιά-Αθήνα κλπ. Ακόμη έτσι είναι. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν έρχεσαι από την κατεύθυνση του Χαϊδαρίου πρέπει να προσπεράσεις το νεκροταφείο και να διανύσεις περίπου 2 χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρεις να κάνεις αναστροφή και να επανέλθεις στο ίδιο σημείο. Ενώ όταν φεύγεις και θέλεις να κατευθυνθείς προς Πειραιά, πρέπει να κινηθείς προς Ασπρόπυργο για 500 μέτρα και να κάνεις αναστροφή στο φανάρι που θα συναντήσεις.
Ρωτώντας τότε, είχα μάθει ότι η ανικανότητα δεν βάραινε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Ήταν υπόθεση της Περιφέρειας ή του Υπουργείου αυτοπροσώπως. 
Η ανικανότητα βαραίνει ακόμη την Περιφέρεια ή το αρμόδιο Υπουργείο αυτοπροσώπως. Όχι τόσο την τεχνική υπηρεσία, είναι γνωστή η αδιαφορία των διευθυντών και προϊσταμένων για ότι έχει να κάνει με εξυπηρέτηση πολιτών. Άχρηστοι ήταν, άχρηστοι παραμένουν. Για το πολιτικό προσωπικό μιλάμε ακόμη, που δεν τολμά να ρίξει μια χριστοπαναγία στα ζώα που μισθοδοτεί ο δημόσιος κορβανάς και βασανίζουν όσους γεμίζουν τον δημόσιο κορβανά.
Manos Glampedakis
 
Top