
Η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη καθώς κάποια πλαστικά τάπερ περιέχουν χημικά, όπως είναι η δισφαινόλη Α (BPA) και φθαλικές ενώσεις, που μπορεί να μεταφερθούν από το τάπερ στο φαγητό σας, ειδικά αν το τάπερ σας έχει ζεσταθεί, τονίζει η Laura Vandenberg, καθηγήτρια της περιβαλλοντικής επιστήμης υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.
Ο κίνδυνος βρίσκεται και στα τρόφιμα που βρίσκονται μέσα σε σακουλάκια, ακόμα και αν στις οδηγίες αναγράφεται πως το φαγητό μπορεί να μαγειρευτεί μέσα στο σακουλάκι του.
Η Ενδοκρινική Κοινότητα, ένας επαγγελματικός οργανισμός επιστημόνων που ασχολούνται με τις ανθρώπινες ορμόνες, τονίζει πως οι επικίνδυνες αυτές χημικές ενώσεις αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες μας και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, διαβήτη και παχυσαρκία.
spirossoulis.com