39.700 σφαίρες, 200.000 φυσίγγια, 18 τυφεκια καλάσνικοφ και 4 αεροβόλα τα ευρήματα των 2 τροχόσπιτων στον Έβρο...




Και στους 3 συλληφθέντες, ασκήθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση κατοχής οπλισμού για τροφοδοσία τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, δε προκύπτει από πουθενά πως οι 3 συλληφθέντες ειναι "μαχητές" αλλα "βαποράκια" που εφοδιάζουν τρομοκρατική οργάνωση έναντι χρηματικής αμοιβής. Το πιθανότερο σενάριο ειναι πως ο οπλισμός προορίζονταν για το PKK.


Video από το τροχόσπιτο με τα όπλα δύο Βρετανών υπήκοων στην Α...
Δείτε video από το τροχόσπιτο των δύο Βρετανών πολιτών όπου φαίνεται που είχαν κρυμμένα τα όπλα και τις διόπτρες τη στιγμή που "αποκαλύπτονται" από τους άντρες του Λιμενικού Σώματος.Περισσότερα για το θέμα αλλά και όλες τις εξελίξεις εδώ:http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/39-700-sfaires-200-000-fysiggia-18-tyfekia-kai-4-aerobola-ta-eyrhmata-twn-2-troxospitwn-ston-ebro/post28928
Δημοσιεύτηκε από e-evros.gr στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

18 όπλα εκ των οποίων τα 15 είναι ιδιου τύπου και τα 3 μικρότερα εκπαιδευτικά, 27.200 σφαίρες 22 ιντσών και 12.500 βολίδες ήταν όσα βρέθηκαν στη κατοχή των δυο Βρετανών μουσουλμάνων, σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr, που συνελήφθησαν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, ύποπτοι για Τζιχαντ από τους άνδρες του Λ.Σ.

Όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, τόσο για τον 35χρονο, όσο και για τον 36χρονο, δεν εκκρεμεί κάτι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον τους.

Η Ελλάδα έστειλε επείγον σήμα με τα στοιχεία τους στην Ιντερπόλ και περιμένει απάντηση αλλά προς το παρόν δε προκύπτει πως εχουν συλληφθεί ή εχουν απασχολήσει τις αρχές.

Αργότερα, το βραδυ του Σαββάτου, στον τελωνειακό σταθμό των Κήπων οι άνδρες της Αστυνομίας, συνέλαβαν έναν επίσης Βρετανό 39 ετών, ο οποίος προσπαθούσε επίσης με τροχόσπιτο να εισέλθει στη Τουρκία. Στη σύλληψή του οδηγήθηκαν οι άντρες της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης μετά από προτροπή των λιμενικών οι οποίοι βάσει προανάκρισης διαπίστωσαν πως υπήρχε και άλλο τροχόσπιτο.
 
Top