Ξεπούλησαν την λαοθάλασσα που βούλιαξε το Σύνταγμα!

Με μπροστάρη τον αγροτο-πατέρα Μπούτα, το ΚΚΕ έδωσε εντολή και αποσύρθηκαν οι αγρότες από το Σύνταγμα, παρά τον αρχικό σχεδιασμό να συνεδριάσουν οι εκπρόσωποι και από τα 68 μπλόκα μπροστά στη Βουλή...




«Αν δεν πάρουν πίσω τα σχέδιά τους, εμείς δεν θα φύγουμε από εδώ» διεμήνυαν, πάντως, νωρίτερα οι εκπρόσωποί των μπλόκων αλλά ο Βαγγέλης Μπούτας εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων, ανακοίνωσε στη συγκέντρωση ότι οι αγρότες ανά την Ελλάδα θα πάρουν αποφάσεις για την κλιμάκωση από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα.

Χιλιάδες αγρότες και μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν και το πρωί του Σαββάτου έξω από τη Βουλή - λίγες ώρες μετά το μεγαλειώδες συλαλλητήριο της Παρασκευής - για να διαδηλώουν κατά των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Εμείς τα παιδιά μας τα θέλουμε στην Ελλάδα, όχι στο εξωτερικό. Οι 222 βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια, ας τα στείλουν αυτοί» είπε ένας από όσους πήραν το λόγο στη συγκέντρωση.

«Τώρα με τα πόδια ή με τα τρακτέρ μήπως ήρθε η ώρα για νέο Κιλελέρ;» αναρωτήθηκε μέσω ενός συνθήματος ένας δεύτερος ομιλητής.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης οι ομάδες των αγροτών από τις διάφορες περιοχές της χώρας αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να επιστρέψουν στα μπλόκα τους και να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.



Κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα
Εκατοντάδες ήταν, στο μεταξύ, οι αγρότες που πέρασαν το βράδυ τους στην πλατεία Συντάγματος, όπως είχαν άλλωστε εξαγγείλει, προκειμένου να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Έχω μια σύνταξη πείνας, δύσκολα βγαίνει ο μήνας. Μαύρα γεράματα θα περάσω», τραγουδούσαν οι αγρότες.

Μάλιστα, έφτιαξαν και φασολάδα και φακές για να φάνε, ενώ μοίρασαν το φαγητό που ετοίμασαν και σε όσους Αθηναίους έσπευσαν στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν.

Ολονυκτία με φασολάδα στο Σύνταγμα για τους αγρότες

 
Top