Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ ταράζει για μία ακόμα φορά τα νερά στις σπουδές γαστρονομίας υπογράφοντας προς όφελος των σπουδαστών του αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την ALAIN DUCASSE EDUCATION, του κορυφαίου σεφ όλων των εποχών Alain Ducasse, που δημιούργησε «σχολή» στην παγκόσμια γαστρονομία. Για μία ακόμη χρονιά, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανώνει σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials, ένα εκπαιδευτικό 4ήμερο πρόγραμμα στις 16-19 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών της εστίασης για την ανάπτυξη της υγιεινής κουζίνας στις επιχειρήσεις τους.


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016  | ΩΡΕΣ 10:00 -16:00
Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016| ΩΡΕΣ 10:00 -16:00
Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016| ΩΡΕΣ 10:00 -16:00
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016| ΩΡΕΣ 10:00 -16:00


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Sugar free, lactose free, gluten free, vegeterian, είναι μόνο κάποιες από τις από τις λέξεις που τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε συχνά στα μενού των εστιατορίων. Αν θέλετε να είμαστε βέβαια πιο δίκαιοι, όχι όμως τόσο συχνά όσο θα έπρεπε. Σίγουρα οι υδατάνθρακες και τα λίπη διεκδικούν το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της απόλαυσης ενός δείπνου. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν τρώνε υδατάνθρακα, ζάχαρη, ζωικά λίπη, έχουν δυσανεξία στην γλουτένη ή στη λακτόζη λόγω ιατρικών προβλημάτων ή ακόμα και μιας διατροφής; 
Σε αυτό ακριβώς το σημείο το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials και την σπουδαία Alain Ducasse Education διοργανώνει ένα πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης με στόχο να καλύψει αυτά τα σημαντικά requests.
Το σεμινάριο θα ανοίξει ο κλινικός Βιολόγος και Διαιτολόγος Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος, ο οποίος είναι ειδικός στον ζακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Μαζί του ο σεφ του Λαϊκού Νοσοκομείου Νικόλαος Κουρουπής, θα παρασκευάσει μενού με ειδικά διαιτολόγια αυτών των κατηγοριών. 
Την σκυτάλη θα πάρει ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Δημήτρης Χρονόπουλος ο οποίος θα ετοιμάσει επιδόρπια τα οποία είναι νόστιμα χωρίς να είναι επιβλαβή ενώ η σεφ Δανάη Τσεκούρα, διπλωματούχος με εξειδίκευση στην "Raw Food Cuisine" θα παρουσιάσει ειδικά διαιτολόγια της χορτοφαγικής διατροφής. Η ίδια μάλιστα, έχει επιμελεί τα μενού μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής όπως η Beyonce και ο Carlos Santana. 
Τις δυο τελευταίες μέρες θα παρευρεθεί στην Αθήνα ο σεφ Mark Guillain Williams από την κορυφαία ALAIN DUCASSE EDUCATION, ο οποίος θα παρουσιάσει συνταγές με κεντρική φιλοσοφία "Απλά, Υγιεινά και Νόστιμα". 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: "ΟΔΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ" - Καστοριάς και Κασσάνδρας - Βοτανικός

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
1) Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα συμμετοχής του σεμιναρίου και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας: http://iek-akmi.edu.gr/tomeis-eidikotites-iek/seminaria
2) Καλέστε στο 210 82 24 074, Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-21:00.
 
Top