«Η Γαστρονομία της Ηπείρου». Οι Ηπειρώτες chefs-μάγειροι μαγειρεύουν για  τους επισκέπτες του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', Σάββατο και Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου 2016, στο κλειστό του Ταε Κβο ντο

Το πρόγραμμα των επιδείξεων και εκδηλώσεων.
Πρόγραμμα  εκδηλώσεων. 
5 και 6 Μαρτίου 2016 στο Στάδιο TAE KWOΝ ΤΟ «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016» 
(παρασκευή εδεσμάτων ποιοτικών γεύσεων από προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου) 

Σάββατο 5-3-2016 
09:30 - 12:30' 
Μαγειρική επίδειξη από προϊόντα των παραγωγών της Ηπείρου. 
( παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη από τον chef Γιάννη Μανίκα ) 

13:00 - 14:00' 
«Μαέστρος της παράδοσης» 
Όλοι μαζί μια παρέα : Σε φιλικό κλίμα θα μάθουμε τη νέα γενιά να ζυμώνει ψωμί, να ανοίγει φύλλο και να κάνει πίτες. 
Ένας διατροφικός θησαυρός της Ηπείρου οι Πίτες μας 
(παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη από τους Chef κους A.Δότσιο & K. Λίγδα) 

14:15 - 16:00 
Παρουσίαση τοπικών προϊόντων (θαλασσινά- αλίπαστα )και συνταγών από το Δήμο Πρεβέζης 
(παρουσίαση & μαγειρική επίδειξη από τον chef Αθ. Βρεττό) 

Κυριακή 6-3-2016 
09:30 - 12:15΄ 
Παραδοσιακές συνταγές με τοπικά προϊόντα από την Ήπειρο(παρουσίαση και μαγειρική επίδειξη κος Ιωάννου ) 
Εργαστήρια γευστικών δοκιμών με ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα 
θεματολογία (π.χ. σπάνια παλαιωμένα τυριά, αλλαντικά ,αλίπαστα καπνιστά και τα κρασιά που τους ταιριάζουν, γευστικές αρμονίες ). 

12.30 - 14.00' 
Chef's table με κοινή συμμετοχή από : 
1. Executive Chefs 
2. Παραγωγούς 
3. Θεσμικοί φορείς 
Συμμετέχει ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κος Μίλτος Καρούμπας και ο επίτιμος Πρόεδρος και υπεύθυνος της λέσχης για την περιφέρεια της Ηπείρου κος Τάσος Τόλης 
Στρογγυλό τραπέζι με τα εξής Θέματα συζήτησης 
* Ο ρόλος των παραγωγών στη σύγχρονη γαστρονομία 
* Οι ανάγκες των Chef σε προιόντα του πρωτογενή τομέα 
* Oι σύγχρονες γευστικές τάσεις παγκοσμίως. 
* «Το μέλλον της ελληνικής κουζίνας: τοπικές γεύσεις - μια νέα στρατηγική για την ανάπτυξη». 

13:45 - 14:45' 
Νέα trends στα πιάτα και νέα στησίματα πιάτων (μαγειρική επίδειξη) 
( Μαγειρεύουμε με Γιαννιώτικα προϊόντα (κος Λίγδας) 

15:00 - 16 .00΄΄ 
Νέες γαστρονομικές τεχνικές, προϊόντα για σύγχρονες διατροφικές ανάγκες μαγειρεύουμε Ηπειρωτικά με πρωτογενή προϊόντα. 
( Μαγειρεύουν τα μέλη της ΛΑΕ Ηπείρου ) 

 
Top