Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γνωστή εφημερίδα, δήλωσε πως αν δεν είχαν δαπανηθεί τα χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και των μεταναστευτικών ροών, τότε δε θα πίεζε η τρόικα για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αφού μέσα σε ένα μόνο έτος δαπανήθηκαν 2 δισ. ευρώ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Έχουμε δαπανήσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Για καταλύματα, σίτιση, μεταφορά και υγειονομική περίθαλψη. Για εμάς, δύο δισεκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα – είναι για την ακρίβεια περισσότερα από όσα θα αποφέρουν οι περικοπές συντάξεων που τώρα μας επιβάλλει η Τρόϊκα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, καθώς οι άλλες χώρες κάνουν πως δεν ακούν τα προβλήματα της Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:

"Αν θέλαμε να σταματήσουμε τους πρόσφυγες, θα έπρεπε να διεξαγάγουμε πόλεμο εναντίον τους. Θα έπρεπε να τους βομβαρδίζουμε, να βυθίζουμε τις βάρκες τους και να αφήνουμε τους ανθρώπους να πνιγούν. Αυτό αντίκειται, αφενός, στον ανθρωπισμό και, αφετέρου, στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Αποκλείεται. Για αυτό και στις επίσημες συναντήσεις των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ σιωπούν εκείνοι οι πολιτικοί που στη χώρα τους δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι οι Έλληνες είναι εκείνοι “που δεν κάνουν τη δουλειά τους."

Καταλαβαίνουμε λοιπόν τώρα την πραγματική επίπτωση που έχει το εν λόγω ζήτημα για την οικονομία της χώρας μας. Ίσως βρισκόμασταν σε καλύτερη θέση, αν η Ευρώπη δεν κώφευε και βοηθούσε πραγματικά την Ελλάδα, δίχως να την πιέζει για περαιτέρω μέτρα λιτότητας που βυθίζουν την οικονομία.

Πηγή

[ads-post]
 
Top