Μια νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια τάση διχασμού στον πληθυσμό της Ελλάδας και ότι 7 στους 10 Έλληνες αποδίδουν την οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας στην ανεπάρκεια των ελληνικών κυβερνήσεων, τη διαφθορά και τον υπερδανεισμό.

Την ίδια ώρα, μόλις ένα 10% πιστεύει ότι για την κρίση στην Ελλάδα ευθύνονται οι ξένοι, σύμφωνα με την πανελλαδική μελέτη του Οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις», η οποία έγινε σε συνεργασία με τον καθηγητή συγκριτικής πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμο Μοσχονά και υλοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών GPO.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι καθοριστικός παράγοντας για την κρίση ήταν η ανεπάρκεια και η διαφθορά των ελληνικών κυβερνήσεων, αφού αυτό πιστεύει το 97,8%.

Το 84,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι στην κρίση συνέβαλε και η πρακτική που ακολούθησαν οι Έλληνες πολίτες να δανείζονται για να καταναλώνουν αντί να παράγουν.

Ακόμη, ένας στους δυο θεωρεί ότι το κράτος επεμβαίνει υπερβολικά και δεν επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να δημιουργήσει πλούτο ενώ το 50,9% είναι αντίθετο στις ιδιωτικοποιήσεις των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και το 41,6% δηλώνει ότι είναι υπέρ της υψηλής φορολόγησης αρκεί αυτή να συνοδεύεται από ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας για όλους.
 star.gr
 
Top