Κατώτεροι των περιστάσεων εμφανίζονται οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων της ευρύτερης περιοχής...
του Πειραιά.

Αυτή τη φορά δείχνουν πόσο λίγοι είναι με την στάση τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών στο Σχιστό.

Η κυβερνητική εξαγγελία έγινε χωρίς να έχει υπάρξει κανένας διάλογος με τις τοπικές αρχές που φαίνεται να πιάστηκαν στον ύπνο ή τουλάχιστον έτσι διατείνονται δημόσια. αλλά δεν δείχνουν να τους πειράζει ιδιαίτερα ότι τους αγνόησαν ή για την ακρίβεια τους ακύρωσαν από την κεντρική εξουσία.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν ενημερωθεί καν οι κάτοικοι της περιοχής για ένα θέμα που θα επηρεάσει αρνητικά την καθημερινότητά τους. Εκπληκτοι παρακολουθούν ένα θέατρο του παραλόγου με α- νόητες κορώνες από όσους υποτίθεται ότι ζήτησαν τη ψήφο τους για να τους εκπροσωπούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. ( Την στιγμή που είναι ανύπαρκτη η κοινωνική πολιτική των Δήμων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, εκείνοι ετοιμάζονται να δείχνουν την ανθρωπιστική τους διάσταση με την υποδοχή των μεταναστών που αποφάσισαν άλλοι πριν από αυτούς αλλά δεν έχουν το ανάστημα να εκφράσουν τη διαφωνία τους στα σχέδια όσων έχουν αποφασίσει να φτιάξουν κέντρα μεταναστών σε περιοχές όπου σχεδόν ένας στους τρεις  κατοίκους ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας χωρίς να έχουν την παραμικρή πρόνοια από το κράτος... ).  

Οι κάτοικοι βλέπουν τους εκπρόσωπούς τους στην Τοπική Αυτοδικοίκηση αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, όπως έχουν καθήκον απέναντι στους δημοτες τους, να λειτουργούν ως χαμηλότατοι κομματικοί υπάλληλοι, προσδοκώντας ότι έτσι θα δείξουν καλή διαγωγή μπροστά στον φόβο να μην χάσουν τις καρέκλες τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές. 

Αυτό όμως είναι πολύ πιθανόν να συμβεί γιατί εκείνοι που ψηφίζουν είναι οι δημότες που δύσκολα συγχωρούν όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους είτε για λόγους ατομικής ανεπάρκειας είτε για μικροκομματικά συμφέροντα. 

@ Μιλάμε για τους πολιτικούς νάνους στον Πειραιά. Λίγοι...


Πηγή
 
Top