Ο λόγος για τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη ο οποίος κίνησε γη και ουρανό και κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να υποδεχθεί όπως πρέπει πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες! ....



Σύμφωνα με τα στοιχεία που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ο δήμαρχος ενημρώθηκε ξαφνικά ότι σε τρεις ώρες θα έφταναν στην περιοχή τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, άρχισε αμέσως τις προσπάθειες για να κάνει ό,τι καλύτερο για αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, στους οποίους κατάφερε τελικά να προσφέρει στέγη στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης. Μοκέτες στρώθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, ο χώρος καθαρίστηκε ενώ γιατροί άρχισαν να κάνουν δωρεάν ελέγχους στους πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, οδοντίατρι έκαναν σφραγίσματα και ανακούφιζαν ολόκληρες οικογένειες!

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Μητροπολίτης αρνήθηκε να παραχωρήσει χώρο για τους πρόσφυγες... Αντίθετα, ο πατέρας Νικόλαος οργάνωσε ομάδα από το κοινωνικό παντοπωλείο και δεν έλειψε τίποτα - όσο περνούσε από το χέρι του - στους πρόσφυγες που έφτασαν στην Κοζάνη.

Ευαισθητοποιημένες ομάδες και εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου και το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε τρεις ώρες, να επιτευχθεί αυτό που... άλλοι Δήμου, δεν κατάφεραν -ή αρνήθηκαν- όλες αυτές τις ημέρες.



Σήμερα πάντως, ο Δήμαρχος αποχώρησε εκνευρισμένος από τη σύσκεψη της Περιφέρειας για το προσφυγικό ζήτημα. Όπως διαβάζουμε στο KozanLife, η ευρεία σύσκεψη έγινε στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το μεσημέρι. Αφορμή για το ξέσπασμα του Δημάρχου, στάθηκε η αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Σ. Γιαννακίδη στην προσφορά και το έργο όλων των φορέων πάνω στο προσφυγικό ζήτημα.

Τότε αποχώρησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης φανερά ενοχλημένος, λέγοντας μάλιστα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας: "Ε όχι ρε Θόδωρε τώρα, εντάξει, ήμαρτον, για τα κανάλια ήρθαμε;". Μετά από λίγο ο κ. Ιωαννίδης επέστρεψε στην αίθουσα. Δείτε το βίντεο:


 
Top