«Ο Σταμάτης δεν είναι μόνος του, βρισκόμαστε στο πλευρό του», λένε οι κάτοικοι της Κρούστας, απαντώντας στον πατέρα του 10χρονου Σταμάτη που κάηκε από την ανάφλεξη σόμπας...



Συγκίνηση προκάλεσε το δημοσίευμα που αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο protothema.gr για τον 10χρονο Σταμάτη που κάηκε στο πρόσωπο και το κεφάλι έπειτα από ανάφλεξη της σόμπας στο δωμάτιο όπου κοιμόταν στην περιοχή Κρούστας στην Κρήτη στις 2 Ιανουαρίου.

Η φιλανθρωπία φαίνεται πως είναι το ύψιστο αγαθό του ελληνικού λαού που ακόμα και την περίοδο της κρίσης, δεν σταματά να προσφέρει στον συνάνθρωπο του.

Οι κάτοικοι του χωριού Κρούστα, επικοινώνησαν με το protothema.gr εκφράζοντας τη συγκίνηση τους για το ανήλικο παιδί διαβεβαιώνοντας ότι θα σταθούν στο πλευρό του, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του παιδιού, ακόμα και από το υστέρημα τους.

«Το χωριό μας είναι γνωστό για τη φιλοξενία του. Η Κρήτη αγκαλιάζει και το λαό της και τους επισκέπτες της. Αυτό το 10χρονο παιδί το πονέσαμε όλοι μας όταν μάθαμε ότι κάηκε στο σώμα του από την ανάφλεξη της σόμπας. Όλοι λυπηθήκαμε και για αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της οικογένειας για να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού. Παρόλο που το παιδί δεν ζει στα μέρη μας, εμείς υποσχεθήκαμε να βοηθήσουμε καλύπτοντας ένα μέρος από τα ιατρικά έξοδα», λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος του χωριού Κρούστας, κ. Γιάννης Βάρδας.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για το σπίτι όπου μένει η οικογένεια Πετράκη. Μετά τα βασικά υλικά που δόθηκαν στην οικογένεια για την αποκατάσταση των ζημιών, η τοπική κοινωνία υποστηρίζει ότι δεν θα σταματήσει να προσφέρει οτιδήποτε χρειαστεί για να επιστρέψει η οικογένεια Πετράκη μια μέρα νωρίτερα στο σπίτι της.
 
Top