Έρευνα, η οποία καταμέτρησε εκατομμύρια κρατήσεων και κριτικών που συντάχθηκαν από ζευγάρια ή εργένηδες και δημοσιεύθηκαν στην Agoda, κατατάσσει τη Σαντορίνη στην 5η θέση της κατάταξης με τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ζευγάρια και εργένηδες, με βαθμολογία 8,5 (με άριστα το 10).

Ως κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η μεσαιωνική πόλη Μπρυζ του Βελγίου, με εικόνες που παραπέμπουν σε παραμύθι, συγκεντρώνοντας βαθμολογία 8,8.

Η Βερόνα, η θρυλική πατρίδα των πιο διάσημων εραστών της λογοτεχνίας, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, βρίσκεται στη 2η θέση με βαθμολογία 8,7.

Κοινό συστατικό των 10 προορισμών είναι ότι αποτελούν μικρές πόλεις και διαθέτουν σημαντικές πολιτιστικές ατραξιόν με ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Ορισμένες δε αποτελούν επίσης ιστορικά κέντρα με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική ομορφιά.

Μάλιστα, σε μια δεύτερη κατάταξη 10 προορισμών, η οποία προέκυψε από τις προτιμήσεις των μοναχικών ταξιδιωτών και ήταν πανομοιότυπη με την κατάταξη των ζευγαριών, την είσοδό της κάνει και η Κρήτη στη 10η θέση, προσπερώντας την Κρακοβία.

 
Top