Ο Κορεάτης είναι ακόμα εδώ!
Κόβουν με μοντάζ από τις φωτογραφίες τον Γκλεν Κιμ, σύμβουλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά μένει η... σκιά του...

Μα πώς ζούσαμε τόσα χρόνια χωρίς τον Γκλεν Κιμ; Παρότι... κυβερνήσεις πέφτουνε και στο οικονομικό επιτελείο τα πάντα αλλάζουν, ο άνθρωπος-μυστήριο που κρύβεται πάντοτε πίσω από όσα συμβαίνουν μένει αμετακίνητος για να...
συνεχίσει να προσφέρει το «ευαγές» έργο του στη χώρα.

Ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ δεν έλειπε φυσικά και από τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες μέρες ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος με Ευρωπαίους ομολόγους του σε Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Βερολίνο και Βρυξέλλες. Δεν έλειπε ούτε από τις συναντήσεις Τσακαλώτου με Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ (τους «ορκισμένους εχθρούς» του πρώην «αφεντικού» του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος τον είχε φέρει από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών). Ωστόσο η μυστικοπάθεια με την οποία μονίμως η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκρύψει τον ρόλο και τις κινήσεις του κ. Γκλεν Κιμ αναδείχθηκε για άλλη μία φορά, μέσω ενός tweet του προέδρου του Eurogroup. Την περασμένη Τετάρτη, μετά τη συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία των δύο ανδρών από την οποία έλειπε ο Γκλεν Κιμ... Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών όμως ανέβασε την ίδια φωτογραφία «άκοπη και αμοντάριστη» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, όπου ξαφνικά... εμφανίστηκε ο Γκλεν Κιμ, ένα βήμα πάντα πίσω από τον Ελληνα υπουργό, τον οποίο έκριναν σκόπιμο να αποκρύψουν και πάλι επιμελώς οι «μονταζιέρες» του Μαξίμου.

Είναι κοινό μυστικό βέβαια πως ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ, χωρίς να έχει κανέναν θεσμικό λόγο ύπαρξης στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε καν σύμβαση που να περιγράφει το έργο ή τις αμοιβές του, κρατάει στα χέρια του τη διαπραγμάτευση για την τύχη του δημόσιου χρέους, το μέλλον των ελληνικών τραπεζών και τις αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια του ελληνικού λαού. Ο,τι έχει σχέση με τράπεζες και χρέος, το χειρίζεται πάντα ο ίδιος, είτε με τη μία είτε με την άλλη κατάσταση, προ ή μετά μνημονίου, χωρίς να γνωρίζει κανείς -εκτός από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό- τι ακριβώς κάνει, γιατί το κάνει και αν το κάνει καλά ή όχι.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει και πάλι είναι γιατί στις αποστολές αυτές στο εξωτερικό δεν συνόδευαν τον κ. Τσακαλώτο, π.χ., ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης -που επίσης μυστηριωδώς «εξαφανίζεται» κατά καιρούς από το υπουργείο Οικονομικών για να εμφανιστεί ξαφνικά στο εξωτερικό δίπλα στον πρωθυπουργό- ή ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, αλλά, αντ’ αυτών, ήταν μαζί του ο ένας και μοναδικός, ο αναντικατάστατος εξ απορρήτων σύμβουλός του, τον οποίο παρέλαβε -σχεδόν κληρονομικά- από τον κ. Βαρουφάκη και συνέχισε να χρησιμοποιεί - αυτόν μόνο και κανέναν άλλον Ελληνα ή ξένο συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Η φωτογραφία του υπουργείου Οικονομικών


Στο «λογοκριμένο» στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο την περασμένη Τετάρτη, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ο Γκλεν Κιμ απουσιάζει ή καλύτερα έχει κοπεί...

Το tweet του Γερούν Ντάισελμπλουμ


Στο ίδιο στιγμιότυπο, όμως, που ανέβασε λίγο αργότερα στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, ο Κορεάτης σύμβουλος Γκλεν Κιμ είναι παρών! 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...
 
Top