Μείωση κατά 15% στις συντάξεις άνω των 750 ευρώ για τους νέους συνταξιούχους προβλέπει το νομοσχέδιο  Κατρούγκαλου το οποίο δόθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς νωρίτερα σήμερα...
Το ποσοστό αναπλήρωσης είναι κλιμακωτό και προβλέπει:

-Από 0 έως 15 χρόνια συντελεστή 0,80% για κάθε έτος

-Από 15 έως 18 χρόνια συντελεστή 0,92% για κάθε έτος

-Από 18 έως 21 χρόνια συντελεστή 1,04% για κάθε έτος

-Από 21 έως 24 συντελεστή 1,16% για κάθε έτος

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, για 40 χρόνια ασφάλισης, το ποσοστό αναπλήρωσης ορίζεται στο 60% του συντάξιμου μισθού.
Τι προβλέπεται για τα ποσοστά αναπλήρωσης
Σημειώνεται πως ο υπ. Εργασίας έχει από το πρωί διαδοχικές επαφές, αρχικά με τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τους παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Το σχέδιο για το Ασφαλιστικό θα σταλεί στου Θεσμούς με e-mail αργά το απόγευμα μετά το ραντεβού το κ. Κατρούγκαλου με τον Πρόεδρό της Δημοκρατίας.
Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του Ασφαλιστικού, ο υπουργός θα έχει επαφές με ομολόγους του στο Βερολίνο 8-10 Ιανουαρίου και στο Παρίσι 14-16 του ίδιου μήνα.
Σε τρεις άξονες θα κινηθεί η στρατηγική διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης κατά τη σκληρή αναμέτρηση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό, που ξεκινά επισήμως μετά το Eurogroup της 14ης Ιανουαρίου. Ως μοναδική κόκκινη γραμμή θα τεθεί η προστασία των κύριων συντάξεων, ενώ οι αντιπροτάσεις για εναλλακτικές πηγές εσόδων θα πέφτουν στο τραπέζι ανάλογα με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Παράλληλα θα αναζητηθούν συμβιβαστικές λύσεις σε ορισμένα θέματα αιχμής όπως η μείωση των επικουρικών συντάξεων.
 
Top