Σε συμφωνία φαίνεται πως κατέληξαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες η λογική αύξηση των εισφορών θα γίνει σε τρεις δόσεις, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι φορείς είπαν “ναι” στο πλαίσιο να στηριχτεί το ασφαλιστικό σύστημα. AdTech AdΤα παραπάνω φανέρωσε και με σχετικό tweet η Όλγα Γεροβασίλη.

Νωρίτερα, την  πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι εργοδοτικές οργανώσεις. Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ενημερώνονται από τον πρωθυπουργό για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο οποίος τους επεσήμανε ότι πρέπει να διασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Ειδικότερα, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων στο πλαίσιο του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό είπε: «Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές». Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση. 

(ΠΗΓΗ: http://news247.gr/)
 
Top