Αποφασισμένοι να δώσουν "μάχη" προκειμένου να μη εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση δηλώνουν γιατροί και λοιποί επαγγελματίες υγείας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μέτρο που οδηγεί στον αφανισμό χιλιάδων επαγγελματιών.
Κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας με τους άλλους φορείς του ΕΤΑΑ προκειμένου "να οργανώσουν τον αγώνα κατά των προθέσεων της Κυβέρνησης" ομόφωνα αποφάσισαν να καλέσουν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 , με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).
Την Παρασκευή, δε, σε νέα συνάντησή τους οι φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν (ώρα 11.00 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ).
Η ΕΙΝΑΠ
Την ίδια ώρα, η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς) ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις προγραμματισμένες δράσεις που στόχο έχουν να μπλοκάρουν την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά με επιστολή της καλούν τον ιατρικό κόσμο να αντιδράσει στο νομοσχέδιο που "θίγει όλους τους εργαζόμενους άμεσα και βάρβαρα και κατά συνέπεια όλο τον υγειονομικό κόσμο". Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου (12 το μεσημέρι) στην Ομόνοια, η ΑΔΕΔΥ. Επίσης, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα συμμετέχει και στη συγκέντρωση υγειονομικών σωματείων έξω από το Υπουργείο Εργασίας (4:30), ενώ παράλληλα καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις ανά νοσοκομείο σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία.
Αντιδράσεις από την ΕΕΛΙΑ
Κάθετα αντίθετη στις διαφαινόμενες εξελίξεις δηλώνουν και τα μέλη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση πως "δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση τη ληστρική υφαρπαγή οποιουδήποτε ύψους εισφορών με ανταπόδοση μετά από 40 χρόνια, ποσού μικρότερου  από το μισό  των δοθέντων εισφορών, σε σύνταξη".
Οι γιατροί τονίζουν πως δεν είναι μόνο η αντισυνταγματικότητα των διαφαινομένων σκέψεων, αλλά και το γεγονός πως αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης δείχνει ξακάθαρα την απαξίωση του λειτουργήματός τους "από μια Αριστερή Κυβέρνηση" .
Η Ένωση ανακοίνωσε μάλιστα πως θα έρθει σε άμεση επικοινωνία με όλους τους φορείς ελευθέρων επαγγελματιών προκειμένου να αποφασιστεί μια κοινή δράση, καλώντας ταυτόχρονα τα συλλογικά θεσμικά όργανα (Ιατρικούς Συλλόγους, Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) να πάρουν θέση και να συνδράμουν προς την αντιμετώπιση του διαφαινομένου κινδύνου.
 stogiatro.gr
 
Top