Νωρίτερα, στην μαθητική πορεία, κουκουλοφόροι επεχείρησαν να κάψουν περίπτερο στην οδό Σταδίου. Δείτε φωτογραφίες...



Η πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην Πάτρα ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να παρακολουθούν διακριτικά τους συγκεντρωμένους.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τις 11.00 το πρωί από το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.



Νωρίτερα, στην πορεία που πραγματοποίησαν περίπου 1.000 μαθητές από σχολεία της Αθήνας, ομάδα ταραξιών επεχείρησε να βάλει φωτιά στο περίπτερο που βρίσκεται έξω από την παλιά Βουλή, στην οδό Σταδίου.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr από το περίπτερο που πήρε φωτιά στην οδό Σταδίου



Στον πεζόδρομο, όπου πριν από 7 χρόνια ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός απο τα πυρά του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, πλήθος κόσμου συρρέει για να τιμήσει τη μνήμη του άτυχου μαθητή.
Την ίδια ώρα, συγκίνηση προκαλούν τα δακρυσμένα πρόσωπα των φίλων του Αλέξη, οι οποίοι βρέθηκαν στο μνημείο προκειμένου να κάνουν παρέα στο "δικό τους άνθρωπο", που έγινε σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά.


Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη!

Στη συμπρωτεύουσα, από τις 12 το μεσημέρι μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.
Λίγο μετα τη μία ξεκίνησε και η πορεία, η οποία κατέληξε λίγο μετά τις 3 στο ΥΜΑΘ. Μια μερίδα ανθρώπων που συμμετείχαν στην πορεία αποκόπηκε απο το σύνολο και κατευθύνθηκαν προς Καμάρα...
Γύρω στις 3 άρχισαν επεισόδια στην περιοχή γύρω απο την Καμάρα. Έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν μολότοφ σε ΑΤΜ κοντά στην ΕΥΑΘ.



*με πληροφορίες από newsit, patrastimes, thousandnews
 
Top