Σταύρος Κασιμάτης: Εκδήλωση αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον

Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών του Κορυδαλλού στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού και το τμήμα Παιδείας σε συνεργασία με την Ένωση των Συλλόγων Γονέων. 
Στην κατάμεστη από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αίθουσα του «Σινέ Παράδεισος» βραβεύτηκαν 392 μαθητές των πέντε γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της πόλης, που πέρασαν με επιτυχία τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του περασμένου Ιουνίου. 
«Οι προσδοκίες, κάποιες φορές και οι αγώνες, διαψεύδονται. Ωστόσο η κοινωνία, όλοι εμείς, προσβλέπουμε στην ανατροπή των σκοτεινών προοπτικών στις οποίες οδήγησαν τον τόπο οι λανθασμένες πολιτικές επιλογές δεκαετιών. Προσβλέπουμε σ΄ ένα μέλλον ανθρώπινο και δίκαιο. Σε μια πατρίδα η οποία θα στηρίζει και δεν θα διώχνει τα παιδιά της»  ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.  
Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές τους κάλεσε να αδράξουν την ευκαιρία της γνώσης σε μια εποχή, που η κοινωνία μαστίζεται όχι μόνο από την σκληρότερη οικονομική κρίση αλλά και από μια κρίση  θεσμών και αξιών. 
Αναφερόμενος στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα και την παιδεία, υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού επέλεξε να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις υψώνοντας την σημαία της ετοιμότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών και ειδικά της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου, η οποία υλοποιείται για τρίτη χρονιά με την ενεργό συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων και των εθελοντών καθηγητών και δασκάλων και φιλοξενεί πάνω από 150 μαθητές, προσπαθώντας να καλύψει τα ελλείμματα της πολιτείας και να ενισχύσει το έργο του σχολείου και των οικογενειών της πόλης μας. 
Χαιρετισμό απεύθυνε και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ευγενία Μπατμάνογλου, η οποία ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές και φοιτήτριες, υπογραμμίζοντας ότι η Ένωση θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους μαθητές και τις ανάγκες τους. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας, Μιχάλης Ευθυμιάδης, Γιάννης Σούλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄ θμιας Βάϊος Μανώλης και Β΄θμιας Κώστας Καλούδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Επικοινωνίας Παύλος Γερακάρης, οι επικφαλής των παρατάξεων Γιάννης Μελάς και Γιώργος Δημόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Πάχος και Γιώργος Βιδάλης, ο Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά Νίκος Κατσούλης και η Αντιπρόεδρος  Άννα Αμπατζίδου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Πετρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Θοδωρής Μυλωνάς, Φωτεινή Κίκιρα, Μαρία Χαϊκάλη, Αντρέας Χατζάκης και Διευθυντές Σχολείων.  

 
Top