Η ΕΥΔΑΠ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ...

ΟΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ΠΕΙΡΑΙΑ... ΣΕ FACEBOOK KAI TWITTER ΤΙ  ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;...

ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...

Το θέμα το αποκάλυψε ο π. βουλευτής Β΄Πειραιά, κ. Κανέλλος Λάλος με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb :

"Εντονο προβληματισμο προκαλει στους Πολιτες του ευρυτερου Πειραια και ιδιαιτερα στους κατοικους του Κερατσινιου,Δραπετσωνας και Περαματος η αποφαση της ΕΥΔΑΠ να αποδεχθει την προταση του ΕΣΔΝΑ(φορεας διαχειρισης των στερεων αποβλητων της χωματερης Φυλης},ωστε να μεταφερει τα στραγγισματα των σκουπιδιων του ΧΥΤΑ Φυλης στην Ψυταλεια,μεσω του αγωγου βιομηχανικων αποβλητων της μεταμορφωσης η καθ οιονδηποτε αλλο τροπο.
Οπως βεβαιωνει στο εισηγητικο της προτασης του ο ΕΣΔΝΑ,τα στραγγισματα αυτα ειναι αναγκαιο να μεταφερθουν γιατι σε περιπτωση διαροης τους στον εξωτερικο χωρο του ΧΥΤΑ θα υπαρξουν εξαιρετικα βλαβερες επιπτωσεις στο οικοσυστημα,ιδιαιτερα στον υδροφορο οριζοντα και μεσω των παρακειμενων ρεματων και στον Σαρωνικο κολπο και οτι εγκυμονει σοβαρους κινδυνους για το περιβαλλον και την Δημοσια υγεια.
Αμεσα μπαινουν καποια ερωτηματα:

1)Αυτα τα σταγγισματα ειναι τοξικα?

2)Ποια επεξεργασια θα δεχθουν μεχρι να καταληξουν στον Σαρωνικο μεσω της Ψυταλειας?

3)Κρυβει καποια σκοπιμοτητα το γεγονος οτι δεν ενημερωθηκε η Δημοτικη Αρχη?

4)Μηπως τελικα αυτο αποτελει τον προδρομο του σεναριου που απεργαζονται καποιοι για μεταφορα στην Ψυταλεια και των λυματων της Ανατολικης Αττικης?

Το διδυμο στην ζωη αλλα και στην εξουσια,η κυρια Δουρου ως περιφερειαρχης και μελος του Δ.Σ του ΕΣΔΝΑ και ο κυριος Μπενισης ως διευθυνων Συμβουλος της ΕΥΔΑΠ θα πρεπει να δωσουν απαντησεις αφου λαβουν υπ οψιν και την βουληση μας οτι δεν θα ανεχθουμε και αλλη υποβαθμιση της περιοχης"...

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΛΑΛΟΣ
π ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ

 
Top