Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους πρόσφυγες - Συμμορίες εκβιάζουν και σπάνε τα πάντα - Χαμός και επεισόδια στο Τάε Κβο Ντο...




Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στους χώρους που φιλοξενούνται μετανάστες. Καταγγελίες ότι υπάρχουν συμμορίες που εκβιάζουν και δέρνουν, εκμεταλλευόμενες ανθρώπους σε ανάγκη που προκαλούν φθορές σε δημόσια περιουσία. Συνεχείς εντάσεις στα κλειστά γυμναστήρια με την αστυνομία να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες από το «έργο» που άφησαν πίσω τους συμμορίες όπως αυτή που δρα στο Ελληνικό και η οποία τα έκανε γυαλιά καρφιά το κλειστό του χόκεϊ.Αλλά δεν είναι μόνο ότι προκαλούν φθορές στους χώρους όπου φιλοξενούνται. Όπως κατήγγειλε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ομάδα Μαροκινών (άγνωστο αν είναι η ίδια που προκάλεσε τις καταστροφές στο χόκεϊ) πουλά προστασία σε άλλους μετανάστες! "Βρήκα έναν με σπασμένο χέρι και έναν άλλο γδαρμένο κυριολεκτικά Ιρανός ο ένας Αλγερινός ο άλλος. Μου είπαν ότι μια ομάδα Μαροκινών τους εκβιάζει πως είτε μας δίνετε τα λεφτά σας, είτε φεύγετε. Το αποτέλεσμα είναι να τους γδύνουν, να τους χτυπάνε και να τους βγάζουν έξω από το κέντρο", είπε. Χρειάστηκε η επέμβαση δυο διμοιριών των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το vimaonline.gr είναι χαρακτηριστικές.


Τεταμένη είναι η κατάσταση στο κλειστό στάδιο του Ταε Κβον Ντο όπου έχουν μεταφερθεί χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από την Ειδομένη, καθώς τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής τους έρχονται να επιβαρύνουν εντάσεις μεταξύ μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέμβει και η αστυνομία.
Ενταση προκλήθηκε τα ξημερώματα όταν οικονομικοί μετανάστες κατήγγειλαν ότι συμμορία Μαροκινών τους ζητούσαν χρήματα και ρούχα απειλώντας ότι σε άλλη περίπτωση θα τους διώξουν από τον χώρο.
Η ένταση που προκλήθηκε οδήγησε στην επέμβαση της αστυνομίας, η οποία προσήγαγε τους καταγγελλόμενους, απομακρύνοντάς τους από τον χώρο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας Μαροκινός επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με ομοεθνείς του, ο μετανάστης βρέθηκε εκτός εαυτού, χωρίς να είναι σε θέση να αιτιολογήσουν τι προκάλεσε την έξαρση στη συμπεριφορά του.
Τεταμένη όμως ήταν η κατάσταση και το πρωί του Σαββάτου καθώς νέοι διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών από το Μαρόκο και από άλλες χώρες σημειώθηκαν σήμερα ενώ στο χώρο έσπευσαν εκ νέου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μη σημειωθούν επεισόδια.
Η αστυνομία διαχώρισε, από τους υπόλοιπους, κάποιους μετανάστες, οι οποίες προκαλούν συνεχώς προβλήματα, ενώ στο κλειστό γήπεδο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μεγάλη αστυνομική δύναμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν να οδηγηθούν σε άλλο χώρο ορισμένοι μετανάστες.
Εν τω μεταξύ, στον χώρο του γηπέδου μεταφέρθηκαν σήμερα και οι περίπου 400 μετανάστες που είχαν μεταφερθεί στο Ελληνικό, μετά το κλείσιμό του, το πρωί του Σαββάτου, καθώς κρίθηκε «μη λειτουργικό».

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών στο ταε κβο ντο να έχει ξεπεράσει τους 2.500.

Σημειώνεται πως και η λύση του κλειστού γηπέδου στο Φάληρο είναι προσωρινή καθώς ο χώρος πρέπει να έχει παραδοθεί από την κυβέρνηση μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου.

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, λόγω της μεταφοράς των οικονομικών μεταναστών από την Ειδομένη στην Αττική, αλλά κυρίως μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού χθες στη Βουλή, όπου υπογράμμισε ότι «τώρα θα αρχίσουν κάποιοι δήμαρχοι να λαϊκίζουν και να λένε να πάνε οι πρόσφυγες σε διπλανό δήμο».


Τόσκας: Κάνουμε ό,τι μπορούμε


«Ήρθαμε σε αυτό το χώρο που φιλοξενούνται αρκετοί μετανάστες, όπως και στο Ελληνικό, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε την κατάσταση και ο κ. Μουζάλας που έχει την κύρια ευθύνη, ως υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και εμείς που έχουμε την ευθύνη της φύλαξης. O καθένας βοηθάει όσο μπορεί τώρα εδώ». Αυτά τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στους χώρους φιλοξενίας μεταναστών στις εγκαταστάσεις του κλειστού γηπέδου ταε κβο ντο, στο Παλαιό Φάληρο.
«Δεν έχουμε στεγανά και γραμμές απαγορευτικές», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας. «Βοηθάμε προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ξεπερνάει όπως καταλαβαίνετε και τα όρια της χώρας μας και τα όρια τα ευρωπαϊκά. Καλείται πλέον η Ευρώπη και καλείται όλος ο κόσμος να το αντιμετωπίσει και με βάση τις ανθρωπιστικές αξίες, τις ευρωπαϊκές, αλλά και με βάση το ρεαλισμό. Γιατί εδώ, δεν μπορεί να δεχόμαστε μια συνεχή ροή που δεν την αντέχει η χώρα μας και δεν την αντέχει ούτε η οικονομία μας. Kαι το ίδιο ισχύει βέβαια και για τις υπόλοιπες χώρες».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επιστολή των κ.κ.Τόσκα και Μουζάλα προς τον κ.Αβραμόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Στείλαμε μία επιστολή, που έχει βγει στη δημοσιότητα, μαζί με τον κ. Μουζάλα. Του λέμε τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις μεταναστευτικές ροές, του λέμε ότι πρέπει να γίνουν επιστροφές από την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως προβλέπεται, προκειμένου να διαφυλαχθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούμε να υποστηρίξουμε στα ανεκτά επίπεδα. Γιατί κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, σε ό,τι αφορά τις επιστροφές. Κύρια, λοιπόν, αφορούσε το θέμα των επιστροφών. Δεν αφορούσε θέματα Σένγκεν».
 
Top