Την απόφαση να συνεργαστούν συστηματικά και από κοινού, προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο καθαριότητας και δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια και μετά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, συμφώνησαν ο Δήμος Κορυδαλλού και τα έξι σωματεία παραγωγών και εμπόρων λαϊκών αγορών, Α, Β και Γ Πειραιά.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο με συντονιστή τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Χριστοφορίδη, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Επικοινωνίας Παύλου Γερακάρη και υπηρεσιακών παραγόντων του τμήματος Περιβάλλοντος, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι υπάρχει άμεση ανάγκη βελτίωσης της λειτουργίας των τριών λαϊκών αγορών που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα στον Κορυδαλλό. Όπως αναφέρθηκε, δεν τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής εκ μέρους παραγωγών και εμπόρων, με συνέπεια να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων. Ο Δήμος διαθέτει πολλαπλάσιο δυναμικό και εξοπλισμό για να αποκαταστήσει την καθαριότητα μετά τη λειτουργία των λαϊκών αγορών  ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ενώ υπογράμμισε ότι το ποσό που εισπράττει από το Ταμείο Λαϊκών Αγορών είναι μόλις το 1/4 του πραγματικού κόστους καθαριότητας των λαϊκών αγορών.
Οι εκπρόσωποι παραγωγών και εμπόρων παραδέχθηκαν ότι υπάρχουν προβλήματα και συμφωνήθηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες και κοινή ανακοίνωση Δήμου και εκπροσώπων των επαγγελματιών για να ευαισθητοποιήσουν παραγωγούς και εμπόρους. Στην κοινή ανακοίνωση θα γίνονται συστάσεις, ενημέρωση για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, ενώ ως έσχατο μέσο μπορούν να επιβληθούν και πρόστιμα. 

 
Top