Με την παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, Ακαδημαϊκών, πολιτιστικών και επιχειρηματικών φορέων, δικτύων νέων και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε....



 η δεύτερη ετήσια διμερής συνάντηση Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν Annual Meet Up 2015, που διοργάνωσε το Ελληνο Αζέρικο Κέντρο Νεότητας, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης με συντονίστρια την δημοσιογράφο Νατάσα Ράγιου.

Με θέματα την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών σχέσεων και τις προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης των δεσμών σε όλους τους τομείς της διμερούς συνεργασίας, το 2nd Annual Meet Up παρουσίασε σε ένα ευρύτερο κοινό της δραστηριότητες του Ελληνο Aζέρικου Κέντρου Nεότητας που τα τελευταία χρόνια προωθεί τη διμερή συνεργασία μέσα από ένα ευρύ δίκτυο νέων εθελοντών στην Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Οικονομίας Ανάπτυξης Τουρισμού και Εξωτερικών, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, του Ελληνο Aζέρικου Oικονομικού και Eμπορικού Eπιμελητηρίου, του Παντείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Πειραιά Τ.Τ, του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO.

Την Εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Πολιτισμού κύριος Αριστείδης Μπαλτάς, η ΑΕ Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κύριος Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, τ. Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κύριος Γιάννης Μανιάτης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν κύριος Κώστας Τζαβάρας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΦΣΑ κύριος Κώστας Ξυφαράς ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνο Αζέρικου Κέντρου Νεότητας κύριος Ιωάννης Παπαγρηγορίου μεταξύ άλλων δήλωσε σχετικά:

Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιούμε την ετήσια διμερή συνάντηση Ελλάδας Αζερμπαϊτζάν. Είναι μια συνάντηση που καθιερώνει στην πράξη την συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της παιδείας και του πολιτισμού. Το Ελληνο Αζέρικο Κέντρο Νεότητας με έμφαση τους νέους έχει ενεργή δράση και πρωταγωνιστικό ρόλο στην εδραίωση φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης, η Γραμματέας της Πρεσβείας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κυρία Ταλέχα Χασανλί, η τ. Υφυπουργός Πολιτισμού κυρία Άντζελα Γκερέκου, η Αντιπρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου Ισμήνη Κριάρη, ο Πρύτανης του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά κύριος Λάζαρος Βρυζίδης, ο Αντιπρύτανης της Διπλωματικής Ακαδημίας του Αζερμπαϊτζάν κύριος Φαρίζ Ισμαηλζάντε, οι Διεθνολόγοι του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Αζερμπαϊτζάν κύριοι Χαϊντάρ Μίρζα και Φουάντ Σιράγκοβ, η Πρόεδρος του Ευρω-Αζέρικου Οργανισμού Νεότητας κυρία Ναρτζίζ Χαλέφ, η Πρόεδρος του Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO κυρία Τιτίκα Στασσινοπούλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας κύριος Θεόδωρος Κόντες, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Υ.Ν.Ε κύριος Ανδρέας Στεφανίδης, το μέλος του Δ.Σ του Ελληνο Αζέρικου Εμπορικού και Οικονομικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κύριος Δημήτρης Ραζής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας VK Consulting Premium κύριος Κώστας Βαμβακάς κ.α.

 
Top