Τρεις χιλιάδες θάνατοι και πάνω από 47 εκατομμύρια είναι αυτοί που νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία, μόνο, των ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα από έτοιμα πλαστικά μολυσμένα φαγητά που πωλούνται στα fast foods, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων των ΗΠΑ.

Το οικονομικό κόστος για την δημόσια υγεία από τέτοιου είδους περιστατικά φτάνει τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτες ενώ, τεράστιο είναι και το κόστος για την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς η μεταφορά και η διανομή των συγκεκριμένων τροφίμων δεν περιορίζεται εντός των συνόρων κάθε χώρας.

Όπως, αναφέρει η Lockton, ένας από τους μεγαλύτερους μεσίτες παγκοσμίως ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ταχυφαγείας ενέχει υψηλούς κινδύνους οι καλύψεις των οποίων πρέπει να δομηθούν πολύ προσεκτικά.

Όχι, μόνο τα εστιατόρια του είδους καταγράφουν απώλεια εσόδων από προσωρινές παύσεις εργασιών, μετεγκαταστάσεις και αποζημιώσεις πελατών, αν αποτελούν και κρίκο μίας μεγάλης αλυσίδας με ισχυρή μπράντα, τότε οι ζημιές είναι μεγαλύτερες, καθώς πλήττεται το καλό όνομα, η φήμη και πελατεία.

Οι φόβοι και ανησυχίες για ασφαλείς τροφές αυξάνονται, καθώς η παγκόσμια ζήτηση

Η ταχεία αύξηση της ζήτησης για έτοιμο γρήγορο φαγητό έχει δημιουργήσει ένα νέο κλάδο στην οικονομία πουεκπροσωπείται από παγκόσμιες μπράντες των οποίων τα έσοδα μόνο στις ΗΠΑ το 2015 άγγιξαν τα 709 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η ζήτηση αυτή έχει οδηγήσει στην παραγωγή αυτοματοποιημένου φαγητού, πλαστικού φαγητού, του οποίου η διαδικασία ενέχει κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Με την καταγραφή ενός συμβάντος, αυτόματα πλήττεται και η φήμη της παγκόσμιας αλυσίδας, προκαλώντας αρνητικό αντίκτυπο στο συγκεκριμένο ανερχόμενο κλάδο.

Η κατανόηση των κινδύνων αυτών θα οδηγήσει ωστόσο σύμφωνα με την Lockton στις καλύψεις που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση ο κλάδος. 
Sofokleousin
 
Top