To Σάββατο 7 /11/2015 ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο των π. Λιπασμάτων Δραπετσώνας μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α Πειραιά Ελένη Σταματάκη και Β Πειραιά Εύη Καρακώστα τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη το Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο συμβούλους της Περιφέρειας Πειραιά και του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας καθώς και μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου Δραπετσώνας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ψήφισης της ιστορικής σημασίας, από τη Βουλή, νομοθετικής ρύθμισης που κατατέθηκε , από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτη για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, που αποχαρακτηρίζει την περιοχή των π.Λιπασμάτων Δραπετσώνας από Βιομηχανική Ζώνη. Η Κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της για την έκταση των «Λιπασμάτων» στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα σχέδια αναβάθμισης για τη συγκεκριμένη περιοχή προς όφελος των πολιτών.
Με την ρύθμιση αυτή:
Ακυρώνει τη δυνατότητα που προέβλεπε ο νόμος 4277/14 της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας-Αττικής, να εγκατασταθούν στην περιοχή βιομηχανικές, μεταποιητικές και άλλες χρήσεις που θα αλλοίωναν και θα επιβάρυναν το φυσικό περιβάλλον και το ιδιαίτερο κάλλος του θαλάσσιου μετώπου της Δραπετσώνας,
Περιορίζει σημαντικά τη συνολική επιφάνεια δόμησης, με χαμηλό συντελεστή δόμησης, εξασφαλίζοντας παράλληλα αδόμητους χώρους για κοινόχρηστες χρήσεις και χρήσεις αναψυχής,
Εξασφαλίζει την αποτελεσματική προσπέλαση σε μέσα σταθερής τροχιάς για τη σύνδεση του Πειραιά με το δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Με τις χρήσεις πρασίνου, αναψυχής, εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού και πολιτισμού, η νομοθετική ρύθμιση συνιστά στρατηγική παρέμβαση για την ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και όλου του δυτικού Πειραιά.
 
Top