Μία από τις ειδήσεις της περασμένης εβδομάδας, που έκαναν αίσθηση όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, ήταν η ανακοίνωση ενός...


 νέου φιλόδοξου πρότζεκτ για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου.
Με στόχο να ξαναδώσουν πνοή σε ένα από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, δημιουργώντας ένα σύγχρονο θαύμα που θα προκαλεί στον θεατή το ίδιο δέος που προκαλούσε ο αρχαίος Κολοσσός, μια ομάδα νέων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό μελέτησαν και σχεδίασαν μία κατασκευή 150 μέτρων, που -αν υλοποιηθεί- θα είναι το μεγαλύτερο άγαλμα στον κόσμο, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί σαν φάρος, μουσείο, βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο στην είσοδο του λιμανιού, δίνοντας νέα πνοή στο σμαραγδένιο νησί.
Όσο μεγάλο φαντάζει το έργο, εξίσου μεγάλο είναι το κόστος κατασκευής του, που υπολογίζεται στα 250.000.000 ευρώ. Και φυσικά η διασφάλιση των χρημάτων δεν είναι το μόνο εμπόδιο που μπορεί να διακρίνει κανείς στην υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου. Οι εμπνευστές του ωστόσο, έχουν διαφορετική άποψη.
«Μερικές φορές, ένα μεγάλο έργο γίνεται πιο εύκολα από ένα μικρό» λέει στο WE του News247, ο Διονύσης Μπότσας, που χειρίζεται τα θέματα επικοινωνίας και μάρκετινγκ έχοντας ως βάση τη Ρόδο. Πριν μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, μιλά για την ομάδα του και την έμπνευση της ιδέας.


 
Top