Και νέο αγροτικό-κτηνοτροφικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ελασσόνα με πρωτοβουλία...


 της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει προ καιρού η Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων η οποία αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Δεκεμβρίου.
Στo νομό Λάρισας, μέχρι στιγμής, μαζί με το σημερινό συλλαλητήριο έχουν πραγματοποιηθεί τρία στις επαρχίες Τυρνάβου, Άγιας και σήμερα στην Ελασσόνα ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στα Φάρσαλα.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί πανεθεσσαλική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στον Παλαμά Καρδίτσας στις 7 το απόγευμα που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.
Όπως τονίζεται, η αγωνιστική απάντηση της μικρομεσαίας αγροτιάς στο τρίτο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα αντιαγροτικά μέτρα που περιέχει αλλά και στην ΚΑΠ της Ε.Ε που μειώνει ως 50% τις ενισχύσεις μέχρι το 2019, είναι μονόδρομος.
Η Πανθεσσαλική Σύσκεψη θα συζητήσει και θα αποφασίσει την οργάνωση και τον συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Θεσσαλία και τις προτάσεις που θα κάνει στην πανελλαδική σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί αρχές Δεκέμβρη.
Μαζική ήταν η συμμετοχή και στο σημερινό συλλαλητήριο στην Ελασσόνα στην διοργάνωση του οποίους συνέβαλαν και οι επιτροπές αγώνα της περιοχής, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους να προβάλουν το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει ήδη γνωστοποιήσει ο κλάδος ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα κτηνοτροφίας, η οποία απασχολεί ιδιαίτερα την περιοχή.

 
Top