Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Σαλαμίνας οφείλει  να υλοποιήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα  προκειμένου να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του .
Την απόφαση υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας και σύμφωνα με αυτή ο δήμος για να μπορέσει να περιορίσει τις δαπάνες του και να μηδενιστεί το έλλειμμα του θα πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από ενέργειες που προβλέπει ο νόμος 4270/2015.

Οι ενέργειες αυτές είναι  μεταξύ άλλων:

άμεση εφαρμογή μέτρων για την είσπραξη των απαιτήσεων του Ο.Τ.Α. και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναστολή ή περιορισμός των προσλήψεων,αύξηση των ιδίων εσόδων από φόρους, τέλη, δικαιώματα και εισφορές,αύξηση του ανώτατου συντελεστή επιβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική περιφέρεια του δήμου,διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων από τους Κ.Α.Π. επενδυτικών δαπανών για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων κάθε είδους οφειλών και κατά προτεραιότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τρίτους,δυνατότητα κατάρτισης και επικύρωσης από την αρμόδια για την εποπτεία του Ο.Τ.Α. Αρχή, μη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού,δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με όρους και προϋποθέσεις που τίθενται με κοινή απόφαση.
 
Top