Από το "PRESS-GR
«Πάγο» στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη -που επιχείρησε να διορίσει έξι επικεφαλής (τρεις προέδρους και τρείς διευθύνοντες συμβούλους) στους συγκοινωνιακούς φορείς που έχει υπό την εποπτεία του, αλλά υπέστη ένα ακόμη Βατερλό-  έβαλαν οι βουλευτές όλων των...
κομμάτων χαρακτηρίζοντας την πρότασή του μη σύννομη αλλά και δαπανηρή με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.
Το ζήτημα ανέδειξαν πρώτοι οι βουλευτές της ΝΔ (Ν. Κακλαμάνης, Γ. Τραγάκης και Χρ. Σταϊκούρας) οι οποίοι επισήμαναν ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει να κατέχει ένα πρόσωπο τη θέση τόσο του προέδρου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου σε καθέναν από τους τρεις συγκοινωνιακούς φορείς και ως εκ τούτου χαρακτήρισαν παράνομη την πρόταση διορισμού έξι προσώπων (τρεις πρόεδροι και τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι). Ανέδειξαν, όμως, και ζητήματα κόστους λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση την ώρα που μιλά για περικοπές να προχωρά σε περισσότερους διορισμούς στα Διοικητικά Συμβούλια. Προειδοποίησαν, μάλιστα, τον υπουργό ότι αν επιχειρούσε να προχωρήσει τους διορισμούς η ΝΔ θα αποχωρούσε.

Απαντώντας κ. Σπίρτζης έκανε λόγο περί παρερμηνείας και νομοτεχνικού προβλήματος το οποίο μπορεί να διορθωθεί με μια απλή αλλαγή διατύπωσης. Ζήτησε, μάλιστα, να μην αναβληθεί ο διορισμός των έξι προσώπων γιατί ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. « Όσο καθυστερούμε υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των φορέων. Εκκρεμούν ζητήματα μισθοδοσίας. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε να πληρώσουμε τον κόσμο» προειδοποίησε ο κ. Σπίρτζης.

Τελικά όμως η συνεδρίαση αναβλήθηκε καθώς διατύπωσαν ενστάσεις ακόμη και οι βουλευτές της συμπολίτευσης όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ που αναγνώρισε το νομικό πρόβλημα αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ που διαμαρτυρήθηκε για το κόστος. «Οι δαπάνες πρέπει να μειώνονται, ειδικά σε εποχή λιτότητας» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ψηφιστεί διορθωτική τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα σε νομοσχέδιο που συζητείται στο κοινοβούλιο για να μπορέσει στη συνέχεια να προχωρήσει η επιτροπή της Βουλής στο διορισμών των προτεινόμενων προσώπων.
 
Top