Όπως πάντα μια ξεχωριστή εκδήλωση σε αυτό το πνευματικό κέντρο του Πειραιά. Ένα αληθινό δώρο που χαρίσθηκε στην πόλη μας, για να ζει, να τρανεύει και να γεννά ελπίδα για μια αέναη ανανέωση. Στις 24 Νοεμβρίου, ήταν τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος, τα οποία τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος. 
   Γιορτή όπως πάντα γι αυτόν τον χώρο σεμνή, απλή, εγκάρδια. Μίλησαν για την προσφορά, για πολλαπλά δρώμενα που αφορούν κυρίως τη Νιότη της πόλης μας, εκπαιδευτικά προγράμματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ενημερώσεις, υποτροφίες. Για την ιστορική Βιβλιοθήκη και τα πολύτιμα περιεχόμενά της, μοναδικά σε πολλές περιπτώσεις.
Στεγάζονται βιβλιοθήκες εκλεκτών και επωνύμων, προκηρύσσονται διαγωνισμοί μουσικοί, λογοτεχνικοί για τη νεολαία μας. Είναι ένα ζωντανό κύτταρο που γαλουχείται στην καρδιά του Πειραιά, για να σηματοδοτήσει ένα αισιόδοξο πνευματικό μέλλον. 
   Ανάμεσα σε όλους μας η γλυκιά μορφή της Κύριας Δημιουργού όλων αυτών της Μαριλένας Λασκαρίδη – έπαιρνε για άλλη μια φορά τη θέση της στην καρδιά μας. Ο κύριος Πάνος Λασκαρίδης ήταν όπως πάντα καίριος και συναρπαστικός στην ολιγόλεπτη ομιλία του. Και η κυρία Κ. Κυπαρίσση στην ξενάγησή της , εγκάρδια και αποδοτική.
   Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε και για τα πνευματικά δώρα που αποκόμισα. 

Τούλα Μπούτου
 
Top