Δεν θα προχωρήσει προς το παρόν η δωρεά ύψους 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς...


 το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι Μουσείο θα πρέπει να μείνει κλειστό για πολύ καιρό ακόμα καθώς τα χρήματα αυτά ήταν όσα χρειάζονταν για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες.
Σύμφωνα με το ίδιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οι λόγοι της απόφασης είναι διαδικαστικοί, ωστόσο σημείωσε ότι είναι ανοιχτό σε ένα επόμενο στάδιο να επανεξετάσει αίτημα του Μουσείου.
Όπως αναφέρει το Ίδρυμα, κάποιοι από τους όρους της συμφωνίας δεν είχαν ολοκληρωθεί και γι' αυτό ελήφθη η απόφαση, ενώ το Ίδρυμα είχε επικοινωνήσει και με το ΕΜΣΤ.
Το Ίδρυμα Νιάρχος είχε εγκρίνει τη δωρεά τον Απρίλιο του 2014 με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου του Μουσείου, στο πρώην εργοστάσιο Φιξ.
Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι το Μουσείο αναμενόταν να ανοίξει σε δύο έως τρεις μήνες.
Για την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου εκκρεμούν λειτουργικά θέματα, όπως οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, περίπου 15 άτομα, είχε σημειώσει ο κ. Μπαλτάς.

 
Top