O χειρουργός Σταύρος Τσιριγωτάκης,τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας,θα είναι ομιλητής,την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015,στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και ώρα 19.30 στην ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού που απειλεί την υγεία και την ζωή ανδρών και γυναικών.

Συντονίστρια θα είναι η καθηγήτρια κα Λυδία Ιωαννίδου Μουζά-κα,γυναικολόγος μαστολόγος ογκολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, κος Ν.Πλατανησιώτης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργανωτής η εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ

Ο καρκίνος του μαστού είναι από τις κύριες προτεραιότητες της ιατρικής έρευνας, καθώς είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις γυναίκες.Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες του δυτικού κόσμου. 
Η θνητότητα από τη νόσο έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Αυτό οφείλεται κατά πρώτο λόγο στην έγκαιρη διάγνωση και κατά δεύτερο στην πρόοδο στη συστηματική θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
Παρ όλο που ο καρκίνος του μαστού θεωρείται γυναικεία πάθηση αυτό δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του και στον άνδρα.
Η συχνότητα εμφάνισης του είναι 1 με 2 άνδρες σε κάθε 200 γυναίκες με καρκίνο του μαστού, δηλαδή 0.5-1%. 
Δυστυχώς οι άνδρες δεν γνωρίζουν ότι και αυτοί μπορεί να πάθουν καρκίνο στον μαστό και έτσι η προσέλευση στον ιατρό γίνεται με καθυστέρηση και καμία φορά με σημαντική καθυστέρηση,κάτι το οποίο καθιστά την πρόγνωση του χειρότερη,αφού ούτε ο ασθενής αλλά ούτε και οι γιατροί τον σκέφτονται εύκολα.
Γι’ αυτό και η έκβαση του έχει χειρότερη πρόγνωση, επειδή ακριβώς καθυστερεί η διάγνωση, αφού ασθενείς και ιατροί δεν τον σκέφτονται εύκολα.
Τεράστια σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση και το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ!!!
 
Top