Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, αποτελούμενη από περίπου 280.000 τεκμήρια, είναι μοναδική στην Ελλάδα και είναι στη θεματολογία της μια από τις σπουδαιότερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεντρώνει συλλογές βιβλίων σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Πειραιά και με την τιμητική παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν τέτοιες οικογένειες με τόσο μεγάλη προσφορά όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Μία οικογένεια η οποία μέσα από την προσπάθεια του Ιδρύματος Αικατερίνης
Λασκαρίδη, τη βιβλιοθήκη της και τους άλλους πυλώνες της δραστηριότητάς της, προάγει τον πολιτισμό, προάγει τις επιστήμες, προάγει την παιδεία και τη γνώση. Συμφωνώ με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, τον κύριο Πάνο Λασκαρίδη, ότι αυτά είναι τα ζητούμενα για τη σημερινή εποχή στην Ελλάδα: Να βελτιώσουμε την Παιδεία μας και τη γνώση μας, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
Είναι μία πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Είμαι υπερήφανος ως Δήμαρχος, που φιλοξενεί η πόλη μας το συγκεκριμένο Ίδρυμα το οποίο όμως είναι υπερτοπικό, ξεπερνάει τον Πειραιά. Είναι μια προσφορά σε όλη τη χώρα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια Λασκαρίδη.
Είναι τόσο ισχυρή η παρουσία του Ιδρύματος που θα είναι απαράδεκτο να μην βρούμε κοινούς τόπους δράσης και φυσικά η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμο Πειραιά. Είναι δική μας ευθύνη να προσεγγίσουμε ένα Ίδρυμα δραστήριο με προσφορά και να προτείνουμε κοινές δράσεις. Νομίζω ότι αν κάνουμε σοβαρές προτάσεις θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση».
pireasnews.gr
 
Top