Ένα σχέδιο αποκατάστασης του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Το σχέδιο αυτό αφορά...


 παρεμβάσεις στις υποδομές ενώ θα επεκταθούν και σε νέους κανόνες της λειτουργίας, της συντήρησης και της φύλαξης του ιστορικού τριγώνου. Οι επεμβάσεις αυτές θα αποτελέσουν εκτός των άλλων και πρότυπο για αντίστοιχες δράσεις σε όλο το υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας.
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, η πιλοτική επέμβαση αφορά το τρίγωνο Σύνταγμα-Ομόνοια-Μοναστηράκι όπου σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Καμίνη: ««Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας και λειτουργούν φορείς και δομές της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής αγοράς, βρίσκονται τα σημαντικότερα μουσεία, το βασικό κτηριακό απόθεμα αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των νεοτέρων χρόνων και γνωστά τοπόσημα πολιτισμού και ιστορίας της πόλης».
Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την γενικότερη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και του δημόσιου χώρυ, με παράνομα τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνω στους πεζοδρόμους, εμπορεύματα, σκουπίδια κ.λπ. «Η παρέμβαση στο εμπορικό τρίγωνο έχει ως στόχο να αποκαταστήσει την περιοχή, να βελτιώσει την υποδομή και να εφαρμόσει τη νομιμότητα» επεσήμανε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων.
Οι παρεμβάσεις είναι προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσουν την Άνοιξη του 2016 και σκοπός είναι να ολοκληρωθούν εντός του 2016. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την διευθέτηση των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων, ενώ θα γίνει και προσπάθεια να αναδειχθούν τα ιστορικά μνημεία της περιοχής. Παράλληλα θα γίνει βελτίωση του φωτισμού των οδών ενώ θα υπάρξει και βελτίωση της φύτευσης δένδρων και φυτών στους ανοικτούς χώρους και τα πεζοδρόμια της περιοχής.
Στην ανεπίσημη παρουσίαση του σχεδίου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Λευτέρης Καστανάκης, ο αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής-Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή Γιώργος Αποστολόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Ιστορικού Κέντρου Ηλίας Βλαχάκης.


 
Top