Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους είναι περισσότερο επιρρεπείς στην υιοθέτηση ανθυγιεινών διατροφικών συμπεριφορών, που στερούνται βασικών θρεπτικών ουσιών, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nutrition.
Συγκεκριμένα, ομάδα από το Queensland University of Technology ανέλυσε 41 μελέτες, σε μια προσπάθεια διερεύνησης της σχέσης μεταξύ «εργένικης ζωής» και πρόσληψης θρεπτικών συστατικών.
Η μελέτη της ομάδας διαπίστωσε ότι τα άτομα που ζουν μόνοι τους δεν διαθέτουν επαρκείς γνώσεις μαγειρικής, ενώ παράλληλά δεν έχουν και κάποιον να τους βοηθήσει με τα ψώνια. Συνήθως οι άνδρες που ζουν μόνοι τους ήταν πιο πιθανό να έχουν μια κακή διατροφή συγκριτικά με τις γυναίκες.
«Η έρευνα υποδεικνύει ότι η μοναχική ζωή μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην υγιεινή διατροφή, καθώς σχετίζεται με πολιτιστικούς και κοινωνικούς παράγοντες που αφορούν το μαγείρεμα» αναφέρει η Katherine Hanna, συνεπικεφαλής της μελέτης.
«Για παράδειγμα, η έλλειψη κινήτρων και η απόλαυση στο μαγείρεμα ή / και να τρώει κανείς μόνος του οδηγεί συχνά τα άτομα που προτιμούν απλά ή έτοιμα γεύματα που στερούνται βασικών θρεπτικών συστατικών», προσθέτει η Hanna.
Το αυξανόμενο κόστος βασικών τροφίμων όπως φρούτα και ψάρια, αποτελούν πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι, σημαντικό παράγοντα προτίμησης τροφών με χαμηλά θρεπτικά συστατικά.
 stogiatro.gr
 
Top