ΠΟΕ ΟΤΑ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα με πεντάμηνη σύμβαση, με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα να καλούν τους πενταμηνίτες των δήμων σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στους δήμους από τις 11:30 έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων τονίζουν ότι δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, απαιτούν την παραμονή τους στην εργασία τους και προτάσσουν το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους! [...] Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009, που με συνέπεια εφαρμόζουν ΕΕ και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. Στόχος τους η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών. Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί» επισημαίνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
 
Top