Κέντρο Πειραιά : Ποιός νοιάζεται για τους αστέγους συμπολίτες μας
Κέντρο Πειραιά, λίγα μέτρα από τα έργα του τράμ στην Εθνικής Αντιστάσεως. Οδός Μακράς Στοάς … Μένουν άνθρωποι στις εισόδους κτιρίων. Μια κυρία κάπως καμένη στο πρόσωπο, ένας άλλος κύριος σε μια από τις κλειστές εισόδους του μεγάρου ΝΑΤ στο σημείο που στεγαζόταν η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ναι μέσα στο αυτοκίνητο που βλέπετε ζει άνθρωπος ,μάλιστα σε αμάξι που δεν είναι δικό του .. Και οι άλλοι 2 που αναφέραμε μένουν έξω καιρό..είτε στα σημεία των φωτογραφιών …είτε πιο πέρα.. 
Κανείς δε νοιάζεται για τους 3 συμπολίτες μας… και τους υπόλοιπους που δεν αναφέρουμε στο άρθρο..Χειμώνας έρχεται..και γίνεται επισκευή στο ξενώνα του Δήμου..Υπάρχει και η UNESCO ακριβώς δίπλα..ξέρει ή έχει προσπαθήσει να τους φέρει όλους?
Θεατράκι ΟΛΠ : Τίποτα – Χώρος Πολιτισμού – Τίποτα
Πάλι στην πρότερη κατάσταση του πριν της ημέρες Θάλασσες γύρισε το Θεατράκι του ΟΛΠ μπροστά από το κενό εδώ και χρόνια Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ , τη γνωστή σε όλους Παγόδα.
Ποια είναι η πρότερη κατάσταση; Δεν είναι άλλη από μέρος για να μένουν συνάνθρωποι μας που είναι άστεγοι ή έστω ρακοσυλλέκτες.. Κατά την διάρκεια των ημερών θάλασσας η περιοχή είχε ξαναγεμίσει ζωή και όλα έδειχναν πως επιτέλους το σημείο αυτό θα αποκτήσει κάποιου είδους χρήση τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες… Όπως συναυλίες ,ομιλίες, ακόμα και θεατρικές εκδηλώσεις.
Αντ’ αυτού λίγες ημέρες μετά οι θέσεις ξαναγέμισαν ταγκιές (τα πρόχειρα γκράφιτι δηλαδή) και άστεγοι συνάνθρωποι μας περνούσαν τις νύχτες ή και τις ημέρες τους εκεί. Εμείς σχεδόν κάθε μέρα περνάμε από εκεί και ήταν πολλές φορές που θέλαμε να βγάλουμε φωτογραφίες, αλλά όσο χειμωνιάζει και χαλάει ο καιρός το θεωρούμε πλέον χρέος να δείξουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται εκεί αλλά δε νοιάζεται κανείς «υπεύθυνος».
 
Top